SINIRLAR KOYMAK VE BELİRLEMEK

SINIRLAR KOYMAK VE BELİRLEMEK


Sınırları koymak ve belirlemek , iyi çocukların istedikleri sevgiyi elde etmelerine yardımcı olur. Sınırlar konusu 5. bölümde sunulmuştu.


İyi çocuklar için sınır belirleme sorunu hiç bir yerde en yakın ilişkilerinden daha önemli değildir. İyi çocuklar , partnerleriyle sağlıklı sınırlar belirleyerek hem kendilerinin hem de partnerlerinin kendilerini savunmasız hissedebilecekleri ve gerçek yakınlığı deneyimleyebilecekleri durumları yaratır. İyi çocuklara genellikle partnerlerini izlerken , çizgilerine nasıl adım atacaklarını ve sınırlarını nasıl belirleyeceklerini gösteriyorum. Birden fazla vesileyle iyi çocukların gösteri sırasında partnerleri tarafından alkışlanmasını ve saygı duyulmasını gördüm. 


kişisel sınırları belirlemek


İyi çocuk gevşek çeneli bir şekilde diyecek ki " Yani benim sana karşı çıkma mı istiyorsun ? " "Elbette, her yerde yürüyebileceğim biriyle evli olmak istemiyorum." O zaman iyi çocuğu uyarırım. "Karın sana doğruyu söylüyor. Seni itip kakabileceğini bildiği için kendini güvende hissetmiyor. Ona karşı duracağını bilmek istiyor. İlişkide kendini bu şekilde güvende hissedecektir .Ama işin püf noktası şu. Sana güvenip güvenemeyeceğini test etmesi gerekiyor. Onunla ilk kez bir sınır koyduğunda yoğun tepki verebilir. Buna karşı koyacaktır. Sana bu sınırı koymakta yanlış olduğunu söyleyecektir. Sınırın gerçek olup olmadığını anlamak için elinden geleni yapacaktır. "

Kendini geliştirmek te olan iyi bir çocuk , partnerine yada eşine sınırlar koyduğunda , bu onun kendisini güvende hissetmesini sağlar. Genel olarak ne zaman kadınlar kendilerini güvende hissederlerse , sevildiklerini hissederler. Ayrıca , eğer partnerin ona karşı durursa , onunda muhtemelen ona karşı duracağını bilecektir. Sınır koymak aynı zamanda saygı da yaratır. İyi bir çocuk sınırlar koymayı başaramazsa , partnerine veya eşine kendini gerçekten onurlandırmadığını , saygısı olmadığını bildirir. Öyleyse kadın neden bunu yapsın ? Kendine saygı duymayan kişiye kimse saygı duymaz. 


İyi çocukların belirli bir davranışa sınır koymaları gerekip gerekmediğine karar vermelerine yardımcı olmak için İkinci Randevu Kuralını uygulamalarını sağlarım. İyi çocuk ikinci buluşma kuralını kullanarak kendisine" Bu davranış ikinci randevuda olsaydı, üçüncüsü olur muydu ?" diye sorar


(Mesela kız arkadaşınızla buluşmak için sözleştiğiniz yere bir saat geç kalması 2 sefer oluyorsa üçüncüsünde bunu da yapar mıydı ? Bence yapardı. Eğer beklemekten rahatsız olduysan bunu bir şekilde ona söylemek yada davranışlarınla belli etmek zorundasın. Üçüncü de aynı şekilde olsa nasıl davranırdın ?)


Bu soru iyi çocukların yapmamaları gereken bir şeye katlanıp katlanmadıklarını görmelerine yardımcı olur. Kabul edilemez buldukları bir davranışla nasıl başa çıkılacağına karar vermeye çalışırken , iyi çocukları Sağlıklı Erkek Kuralını uygulamaya teşvik ediyorum. Bu temel kuralı izleyerek , kendilerine sadece "Sağlıklı normal bir erkek bu durumla nasıl başa çıkabilir veya ne yapardı ? diye sorarlar. Nedense bu soruyu sormak bile onları sezgisel bilgelikleriyle buluşturur ve uygun şekilde yanıt vermek için ihtiyaç duydukları güce erişmelerine yardımcı olur. 

İyi çocuk , istediği zaman bir sınır koyabileceğini öğrendiğinde insanların kendisine daha doğru hareket etmesine , davranmasına , yakınlaşmasına , duygusal hislere sahip olmasına , cinsel olmasına vb. izin verebilir. Bunların olmasına izin verebilir , çünkü herhangi bir noktada kendini rahatsız hissetmeye başlarsa "Dur" , "Hayır", "Yavaşla" veya " Yapma" diyebileceğinden emindir veya kendini ortamdan uzaklaştırabilir. Kendine iyi davranmak için ne gerekiyorsa yapabilir. 


Serbest Etkinlik 34


Kişisel İlişkilerinizde uygun bir ortam oluşturmaktan kaçındığınız sınırlar ve alanlar var mı ? Bunları yapıyor musunuz ?


Kabul edilemez bir davranışa tahammül.


Çatışmaya neden olabileceği için bir durumla uğraşmaktan kaçınmak


Ne istediğini sormamak veya söylememek


Barışı korumak için kendinizden feda etmek


Bu durumlara İkinci Randevu Kuralını veya Sağlıklı Erkek Kuralını uygulasaydınız davranışı değiştirmek için ne yapardınız ?





Post a Comment

Daha yeni Daha eski