AKTİVİTELER VE TERAPİ - Farklı Bir Şeyler Yapmak

Aktivite ve Terapiler İle Farklı Bir Şeyler Yapmak

Psikolojik Şemaları ve Davranışları Nasıl Değiştirebiliriz ?


Davranışları Değiştirmek ve Farklı Birşeyler Yapmak 


Tüm zamanların en sevdiğim Seinfeld bölümlerinden biri, George'un hayatını , davranışlarının tersini yaparak değiştirmeye karar verdiği bölümdür. İronik olarak , her şeyin tersini yaparak güzel bir kız arkadaş ve Yankees' te bir işi bulur. Efendi Adam Sendromundan kurtulmanın cevabı ; her şeyin tam tersini yapmak olmayabilir ama bazı şeyleri farklı yapmaktır.


Terapiler İle Şemaları Değiştirmek



Son birkaç yıldır sayısız erkek , bu kitapta yer alan ilkeleri uygulayarak '' farklı bir şey'' yaptılar.  Bu adamlar kendilerini kırgın ve sinirli olmaktan çıkardılar. Bu ilkeler çaresiz iyi adamları iddialı , güçlendirilmiş ve mutlu bireyler haline getiriyor.

Tıpkı Seinfeld şovundaki George gibi , iyi adamlar bazı şeyleri değişiklik yapmaya karar verdiğinde ilginç şeyler gerçekleşmeye başlar. Bu değişiklerin bazıları şunlardır : 

  • Kendini, olduğu gibi kabul ettiklerinde.
  • Hatalarını hata olarak değil de önemli hayat dersi olarak algılamaya başladıklarında.
  • Başkalarının onayını beklemekten vazgeçtiklerinde.
  • Gerçekten severek ilişki yaşadıklarında.
  • Kendi isteklerini birinci öncelik yaptıklarında
  • Kendi ihtiyaçları için yardım edebilecek ve etmek isteyecek arkadaşlar bulduğunda.
  • Karşılığında bir şey beklemeden yardım etmeye başladığında.
  • Korkularıyla yüzleştiklerinde
  • Dürüst ve içten olduklarında.
  • Hayatına sınırlar çizdiğinde.
  • Diğer erkekler ile gerçek arkadaşlıklar edindiklerinde
  • Kendi duygularını korkmadan, açıkça söyleyebildiklerinde.
  • Hayattaki karmaşalar içinde huzur bulmayı öğrendiklerinde.


Yardım İstemek


İyi Adamlar her şeyi kendi başlarına yapabilmeleri gerektiğine inanırlar.  Başkalarından yardım almak onlar için zordur, bunu yaparken zayıflıklarını ve kusurlarını gizlemeye çalışırlar. Efendi adam sendromundan kurtulmak bunu tam tersine çevirmekle mümkündür.

Efendi Adam sendromundan kurtulmak , güvenli insanlardan destek almasına ve kişinin kendini açığa vurmasına bağlıdır. Bu nedenle efendi adam sendromundan kurtulmak isteyen erkek , yardımcı olacak güvenli insanlar bulur.

İyi adamları iyileştirmeyi başlamak , bir terapist , terapi grubu , 12 adımlı grup , bir dini lider veya bir yakın arkadaşla başlar. Efendi adamlar kadınların onayını alma eğiliminde olduğundan , ben kesinlikle bu sürece erkeklerle başlamaları için onları cesaretlendiririm. Bazı iyi adamlar için ''güvenli adam'' kavramı bir oksimoron gibi görünür , ancak yine de kesinlikle tavsiye ederim.

Bir kaç yıldır İyi adamları kurtarmak için erkek terapi gruplarına liderlik ediyorum. Efendi adam sendromundan kendi iyileşmemin önemli yönlerini ( ne olduğunu bilmeden önce bile ) 12 adımlı gruplar ve terapi gruplarında buldum. Kurtulmanın mümkün olmadığına emin olmama rağmen , Efendi adam sendromundan bir grubun yardımı olarak kurtulmak, bildiğim en etkili kurtarma ve kolay sürecidir.

Ücretsiz Aktivitelerin Kurulması


Şimdiye kadar okuduklarınızda kendinizi veya sevdiğiniz birini tanıyorsanız , okumaya devam edin. Bu kitap Efendi Adam sendromunun olumsuz etkilerinden kurtulmak için pratik ve etkili bir rehberlik sunar. Bu program sayısız erkek için çalıştı ve siz veya sevdikleriniz içinde çalışabilir.

Bu süreci kolaylaştırmaya yardımcı olmak için kitap boyunca sayısız Ücretsiz Aktivite etkinliği sunuyorum. Bu aktiviteler, Efendi Adam sendromundan kurtulmak için gerekli olan paradigma değişimini kolaylaştırmaya hizmet eder. Aktiviteler , Efendi Adamların nerede olduklarını anlamalarına yardımcı olmaktan ziyade , eski paradigmaların yerine bunların daha doğru ve güncel olanlarla değiştirilmesine yardımcı olacak. Bu görevler iyi adamları kurtarmaya , farklı bir şeyler yapmaya başlamalarına yardımcı olacak bir yöne işaret edecek.

Aktivite Etkinlik : 1 


Efendi Adam Sendromundan iyileşmeniz için , size destek sağlayabilecek olası üç güvenli kişi veya gurubu yazın. Aklınıza hiç kimse gelmezse , telefon rehberinden üç isim ve telefon numarasını yazın bu bölüm bittiğinde onları arayın. Yardım Programları olan bir şirkette çalışıyorsanız, bu sizin için başka bir kaynak olacaktır. Terapi veya destek grubuna geçmiş birini tanıyorsanız ondan bilgi alın. İnternetten 12 adımlı grupları* veya destek birimlerini arayabilirsiniz.

*12 adımlı gruplar veya 12 adımlık davranışsal terapi olarak geçiyor. Nette bunun hakkında çok yazı var bakarsınız.

Bu kitapta sunulan ilkeleri uygulamaya karar vermeden önce sizi iki konuda uyarmalıyım.

Birincisi, bu bilgiler sadece birkaç iyi değişiklik için denenecek fikirler değildir. Efendi Adam sendromundan kurtulma programıdır. Bu bilgiler iyi adamların , inandıkları her şeye ( sevilmek , ihtiyaçlarını karşılamak ve dünyalarını sakinleştirmek vb. ) meydan okuyor...

Efendi Adam Sendromundan kurtulmak, bakış açısı ve davranışta radikal bir değişikliği içerir. Yarısına kadar yapmaya çalışmak, yalnızca gereksiz ıstıraplarla sonuçlanacaktır.

İkincisi , Efendi Adam sendromundan kurtulmak kişisel ilişkilerinizi önemli ölçüde etkileyecektir. Şu anda bir ilişkiniz varsa, partnerinizden bu kitabı birlikte okumasını istemenizi tavsiye ederim.( ben tavsiye etmem senin değişikliğini kendi fark etsin ).  Yapılacak olan aktiviteler, kurtarma programları sizi önemli etkide etkileyecek ,başlangıçta kız arkadaşınızı veya eşinizi korkutabilir. Bu kitabı birlikte okumak bunu kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

Bu uyarılar bir yana , şu ana kadar okuduklarınız mantıklı geliyorsa okumaya devam edin. İlerideki bölümler Efendi adam sendromundan kurtulmanıza , aşkta ve hayatta ne istiyorsanız yaşamaya başlamanıza yardımcı olabilecek bilgiler içerir.

Ücretsiz Aktiviteyi Kurmak 2


Şimdi size bir kaç soru sorayım;

Bir kişinin kendisiyle ilgili belirli şeyleri ortadan kaldırmaya ya da gizlemeye çalışması neden mantıklı görünür?  Bunu yapması için önemli ve zorlayıcı bir neden olmadıkça farklı bir şey haline gelmek için neden uğraşır ? Neden insanlar gerçekte kim olduklarını değiştirmeye ve gizlemeye çalışıyor?

3 Yorumlar

  1. Bu kısım bu kadar mı? Devamı yok mu

    YanıtlaSil
  2. Bu bölüm ve bundan önceki birkaç bölümde gerçekten kendimi gördüm fakat bu bölümde duygularım bunları yazmamı söyledi resmen. Bu aktiviteler için bence buraya yazmak bile yeterli olabilir anonim olarak yazmayacağım ve bundan sonra da kendimi pek gizlemek istemiyorum. Öncelikle bu metni Türkçe'ye çevirdiği için Misafir28 hesabına teşekkür ederim. Dün yaşadığım saçma sapan bir olayda aldığım olaydan da saçma olan tepkiden dolayı bunları okumak istedim. %100 dönüşüm yerine de bazı hareketlerimi değiştirmek her türlü daha akıllıca olan hareketti. Burada onay almamak ve kendine güvenmek meselesi gerçekten çok önemli umarım ilerleyen vakitte hatalarımı daha çok anlayıp bu kitabı bir rehber olarak kullanmaya devam ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski