İYİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ

İyi çocukların Özellikleri


İyi çocukların özellikleri nelerdir ? 


Her Efendi Adam benzersizdir , ancak hepsinin benzer özelliklere sahip bir kümesi vardır. Bu özellikler genellikle çocuklukta oluşan ve hayatlarına rehberlik eden senaryonun bir sonucudur. Diğer erkekler bunlardan bir veya birkaçına sahip olabilirken , İyi çocuklar önemli bir sayısına sahip olurlar.

 

İyi çocukların özellikleri nelerdir?


İyi çocuklar vericidir.


 İyi çocuklar sık sık başkalarına vermenin kendilerini iyi hissettirdiğini söyler. Bu çocuklar cömertliklerinin ne kadar iyi olduğunu ve diğer insanları sevindireceklerinin bir işareti olduğuna inanırlar.


İyi çocuklar dikkatli ve düzelticidir.


Bir kişinin bir sorunu varsa , ihtiyacı varsa , kızgın veya üzgünse İyi çocuklar genellikle sorulmadan sık sık durumu çözmeye veya düzeltmeye çalışır.


İyi çocuklar başkalarından onay ister.


Efendi Adam Sendromunun evrensel bir özelliği şudur : Başkalarından onay alma. Bir iyi çocuğun yaptığı veya söylediği her şey birinden onaylanma ve onaylanmamayı önlemedir. Bu özellikle kadınlarla ilişkilerinde geçerlidir. 


İyi çocuklar çatışmadan kaçınır.


 İyi çocuklar dünyalarını pürüzsüz tutmaya çalışır. Bunu yapmak için tekneyi sallayabilecek veya kimseyi üzebilecek şeyler yapmaktan kaçınırlar. 


İyi çocuklar , algılanan kusurlarını ve hatalarını gizlerler. 


Bu çocuklar/ adamlar diğerleri onlara kızacak , onları utandıracak veya bir hata eksiklik ortaya çıkarsa onları terk edecek diye hata ve kusurlarını gizlemeye çalışırlar.


İyi çocuklar işleri "doğru" yapmanın yolunu ararlar. 


İyi adamlar(çocuklar) sorunsuz yaşamın mutlu olmanın anahtarı olduğuna inanırlar. Her şeyi doğru yapmanın yolunu bulabilirlerse , hiç bir şey asla ters gitmezse mutlu olacaklarına inanırlar.


İyi çocuklar duygularını bastırır. 


İyi çocuklar hissetmekten çok analiz etme eğilimindedir. Duyguları zaman ve enerji kaybı olarak görebilirler. Sık sık duygularını aynı şekilde tutmaya çalışırlar. 

 

Duygularınızı bastırdığınızı gösteren belirtilerden bazıları:

  • Duygularınızdan başkalarına bahsetmek şöyle dursun kendinize bile bahsetmekten kaçıyorsanız
  • Duygularınızdan kaçmak için sürekli başka şeylerle meşgul oluyor, dizi film izleyip oyun oynayıp duygularınızı yaşamayı erteliyor, düşünmemek için sürekli uyuyor, fazla alkol tüketiyorsanız
  • Duygunuzu bastırıp o duyguyla yüzleşmediğiniz için başka bir zamanda gayet normal karşılayacağınız çok basit olaylara aşırı tepkiler veriyorsanız
  • Kendinize ve çevrenize karşı yabancılaşma hissediyorsanız
  • Günlük hayata konsantre olamayıp, sürekli dalgınsanız
  • Vaktiniz olmasına rağmen hiçbir şeye vakit bulamadığınızı hissediyorsanız

Duyguları bastırmanın hem fizyolojik hem de psikolojik sonuçları:

  • Kaygı
  • Panik atak
  • Depresyon
  • Baş ağrısı, gastrit, reflü, yüksek tansiyon gibi psikosomatik semptomlar
  • Uyku bozukluğu
  • Yorgunluk


İyi çocuklar genellikle babalarından farklı olmaya çalışırlar.


 Birçok iyi çocuk babalarının pasif agresif - kızgın , fahişe bağımlısı yada alkolik babalar olduğunu bildirmiştir. Bu çocuklar hayatlarının bir noktasında babalarından 180 derece farklı olmaya karar vermişlerdir. 


İyi çocuklar genellikle kadınlarla ilişkilerinde erkeklerden daha rahattır.


 Çocukluklarından dolayı bir çok iyi adamın birkaç erkek arkadaşı vardır. İyi çocuklar sık sık kadınların onayını ister ve kendilerini diğer erkeklerden farklı olduklarına ikna ederler. Bencil olmadıklarına inanmayı severler, diğer erkeklerle ilişkilendirdikleri özelliklerinde farklı olduklarına ( kızgın yada kavgacı olmadıklarına ) inanırlar. 


İyi çocuklar ihtiyaçlarını öncelik haline getirmekte zorlanırlar. 


Bu çocuklar ve adamlar çoğu kez ihtiyaçlarını öne koymanın bencilce olduğuna inanırlar. Başkalarının ihtiyaçlarını kendilerinin önüne koymanın bir erdem olduğuna inanıyorlar. 


İyi çocuklar genellikle partnerlerini duygusal merkez yaparlar. 


Birçok iyi çocuk , sadece eşleri ve kız arkadaşları mutluysa mutlu olur. Bu nedenle çoğu zaman ilişkilerinde yakınlarına odaklanarak muazzam enerji harcarlar.


Peki iyi bir adam yada çocuk olmanın nesi yanlış ?


Efendi Adam Sendromunu en aza indirmek için Marvn Mlquetoast( çizgi film karakteri) davranışlarını gösterebiliriz. Çizgi romanlarda ve televizyon dizilerinden bu davranışlar tasvir edilmiştir. Sonuçta iyi bir adam yada çocuk olmak nasıl bu kadar kötü bir şey olabilir ki ?


Erkekler kolay bir hedef ve kültürü temsil ettiğinden duyarlı bir adamın karikatürü endişe olmaktan çok bir eğlence nesnesi olabilir. İyi adamlar ve çocuklar genellikle inançlarının ve davranışların, derinliğini ve ciddiyetini kavramakta zorlanırlar. 


Neredeyse istisnasız bu pasif olarak hoşnut adamlarla çalışmaya başladığımda hepsini soruyor

"İyi bir Adam olmanın nesi yanlış ? "


Bu kitabı eline alıp başlığa şaşkınlıkla baktıktan sonra aynı şeyi merak ediyor olabilirsin. Bu adamlara "İyi Çocuk" etiketini vererek ,onların kendileri ve çevrelerindeki dünya hakkında ki temel inançlarından bahsediyorum, gerçek davranışlarından çok söz etmiyorum. Bu adamlar şartlandırıldı "İyi olurlarsa sevileceklerini ihtiyaçlarını karşılayacaklarına ve sorunsuz bir yaşam süreceklerine inandılar." İyi çocuk terimi aslında yanlış bir isimdir çünkü , İYİ ÇOCUKLAR genellikle hoş olmaktan başka bir şey değildir. 


2 Yorumlar

  1. Zopacı KAMİL2 Aralık 2021 17:16

    Dostum Bu Çevirilerin çok önemli teşekkür ediyorum sana. Özellikle yıllarca benim gibi bastırılmış kişiler için. ARtık şartların , bahaneleri Zikerler !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski