İYİ ÇOCUKLARIN HOŞ OLMAYAN ÖZELLİKLERİ

İyi Çocukların / Adamların Hoş Olmayan Özellikleri

İyi çocukların hoş olmayan özellikleri nelerdir ?

İyi çocuklar neden sevilmezler



İyi  Adamlar sahtekârdır. 


Bu adamlar hatalarını gizler, çatışmadan kaçınırlar, duygularını bastırıp karşıdakinin duymak istediğini söylerler. Bu özellik İyi Çocukları temelde sahtekar yapar.


İyi Adamlar gizlidir. 

Onay almaya o kadar istekli  oldukları için iyi adamlar, herhangi birini üzebileceğine inandıkları için bazı şeyleri gizlerler ve söylemezler. İyi Adam sloganı şudur;  "Eğer ilk başta başarılı olamazsan kanıtları gizle."


İyi Adamların zihinleri parçalara ayrılmıştır.

 İyi adamlar çelişkili parçaları uyumlu hale getirme konusunda ustadır. Birbiriyle çelişen parçaları zihinlerinde bir kaç bölmeye ayırarak, bunları bir araya getirip kendi sadakat tanımı oluşturup öyle davranırlar.

İyi Adamlar manipülasyoncudur .

İyi Adamlar ihtiyaçlarını öncelik haline getirmekte zorlanırlar. Açık ve doğrudan yollarla istediklerini sormakta güçlük çekerler. Bu bir güçsüzlük duygusu yaratır. Bu nedenle, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken sıklıkla manipülasyona başvururlar. 


İyi adamlar kontrol manyağıdır .

İyi adam için en büyük öncelik, dünyalarını pürüzsüz tutmaktır. Sürekli olarak etraflarındaki insanları ve şeyleri kontrol etmeye çalışma ihtiyacı duyarlar. 

İyi Adamlar almak için verir . 

İyi Adamlar cömert , bağışta bulunma eğiliminde olsalar da, bağışları karşılığında genellikle takdir edilmek isterler, bir tür karşılık beklerler, birinin kendilerine kızmayı bırakmasını isterler vb. İyi Adamlar genellikle karşılığında çok az şey alırken ; çok şey vermenin bir sonucu olarak sinirli veya kızgın olurlar. 

İyi Adamlar pasif agresiftir . 

İyi Adamlar hayal kırıklıklarını ve kızgınlıklarını dolaylı, dolambaçlı ve pek hoş olmayan yollardan ifade etme eğilimindedir. Buna müsait olmamak, unutmak, geç kalmak, kontrol etmek, ereksiyon olamamak, çok hızlı orgazm olmak ve aynı şeyi tekrarlamak dahildir. Kısaca bahane çok üretirler. Bir daha asla yapmayacağına söz verdiklerinde bile can sıkıcı davranırlar.


İyi Adamlar öfkeyle doludur .

 Her ne kadar iyi adamlar sık sık kızdığını inkar etse de, hayal kırıklığı ve kızgınlık, bir ömür boyu bu adamların derinliklerinde bastırılmış bir öfke yaratır. Bu öfke en beklenmedik ve görünüşte uygunsuz zamanların bazılarında patlama eğilimindedir.

İyi Adamlar bağımlı olurlar . 

Stresi azaltmak, ruh halini değiştirmek vb. durumlar için bağımlılık yapan davranışlar edinirler. Efendi adamlar içlerinde çok fazla şey saklamaya eğilimli oldukları için, bunun bir yerlerden çıkması gerekir

Bu konuyu bir çok psikoloji kitabında okumuştum. İçeriye bastırılan her öfke, duygular vb. şeyler bir yerden başka şekilde patlak veriyor. Psikolojik yansıma yapıyor diyebilirim. Bundan kurtulmanın bir çaresi de yazmaktır. İçinizde biriken duyguları mutlaka bir şekilde dışarıya püskürtün.

İyi adamların en yaygın bağımlılık davranışlarından biri cinsel takıntılardır. 

İyi Adamlar sınırları belirlemekte zorlanır.

Birçok İyi Adam "hayır", "dur" veya gidiyorum demekte zorlanır. Genellikle kendilerini çaresiz kurbanlar gibi hissederler ve diğer kişiyi yaşadıkları sorunun nedeni olarak görürler. 

İyi Adamlar sık sık tecrit edilir . 

İyi Adamlar sevmeyi ve sevilmeyi arzulasa da davranışları aslında insanların onlara çok yaklaşmasını zorlaştırır. 

İyi Adamlar genellikle düzeltilmesi gereken insanlara ve durumlara ilgi duyar.

Bu davranış genellikle Efendi Adamın çocukluk koşullanmasının, iyi görünme ihtiyacının ya da onay arayışının sonucudur. Ne yazık ki, bu eğilim İyi Adamların zamanlarının çoğunu ; yangınları söndürmek ve krizleri yönetmekle geçireceğini garanti ediyor. 

İyi Adamlar yakın ilişkilerinde sık sık sorun yaşarlar.

İyi Adamların, yakın ilişkileri genellikle mücadele ve hayal kırıklığı olduğu için  sık sık hayatlarının bu kısmına muazzam vurgu yaparlar. 


İyi Adamlar genellikle kötü dinleyicilerdir. 


Çünkü kendini nasıl savunacaklarını anlamaya çalışmakla çok meşgullerdir. Kendisinin veya diğer kişinin problemini dinlemekle pek uğraşmazlar.

Çatışma korkuları nedeniyle, çoğu zaman dürüst değildir ve farklı fikir sunmaktan çekinirler. 
Efendi adam gördükleriyle ortak iş çalışmaları yaparlar. Bu işler yolunda gitmezse veya parlamazsa bu başarısızlıkları ve mutsuzlukları için karşıdaki kişiyi suçlamaya meyillidir. Özellikle ikili ilişkilerde mutluluğun önünde durdukları için partnerlerini suçlama eğilimindedir.


İyi Adamların cinsellikle ilgili sorunları vardır . 

Çoğu Efendi Adamın seksle ilgili sorunları inkar etse de, cinsel işlev bozukluğu ,çok hızlı doruğa çıkmak , ereksiyonu sürdürememek veya cinsel olarak (fuhuş , pornografi, zorunlu mastürbasyon vb.) takıntılarla cinsel hayatlarında tatminsizlik ve takıntılar vardır.

İyi Adamlar genellikle sadece nispeten başarılıdır . 

Tanıştığım iyi adamların çoğu yetenekli, zeki ve orta derecede başarılı insandır. Neredeyse istisnasız olsa da, tam potansiyellerini ortaya dökemezler. 

6 Yorumlar

  1. Hocam resmen beni tarif etmişsiniz, değişebilecek miyim bilmiyorum, şuanda hayatta tam olarak umutsuz vakayım. Değişmek için elimden geleni yapıcam fakat yıllarca bu şekilde yaşayan biri bu problemleri kısa sürede çözemez, zor olacak ama başaracağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonucu düşünerek hareket etme sürece odaklanarak adım adım ilerleyerek her gün kendini bir adım inşa edersen sonunda çok yol kat edeceksin.

      Sil
  2. Dostum çoğu özelliği bende yıllarca taşıdım sanırım fakat bir süredir bunların farkında olarak değiştirmeye çalışıyorum. Fakat ne kadar farkında olsam da bazen yine efendi adam taraflarım kendini gösteriyor. Aynı davranıyorum ve kendime kızdığım oluyor efendi erkek modelinden çıkamadığım için. Sence bu çıkış, karakter değişimi "erkek adam" modeline evrimi ne kadar zamanımızı alır kaç yılı alır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fakat ne kadar farkında olsam da bazen yine efendi adam taraflarım kendini gösteriyor

      Davranışların bir anda değişmez. Bu alışkanlıkların ve şartlanmaların çocukluktan ve yıllardır sartlanmalarından geliyor. Bir anda değiştirmeye çalışmak yapabileceğin en kötü şey olur. Yavaş yavaş, adım adım, arada eskiye dönerek ilerlersin. Eski alışkanlıkları değiştirip yenilerini koymak zaman alan bir süreç. Eski ile yeni çarpışacak bir zaman sonra yeni davranışların eskillerin yerini alacaktır.

      Aynı davranıyorum ve kendime kızdığım oluyor.

      İnsanlar başkalarına empati ve iyi davranırlar ama kendilerine şefkat ve saygı göstermezler. Kendine kızmak yerine anlayışlı olman lazım. Yaptığın büyük hatalar olabilir bunlar için kendine kız ve canı cehenneme bir daha bu konuda daha dikkatli olacağım de ve yoluna devam et. Saatlerce şöyle yaptım böyle yaptım diyerek enerjini boşa sarfetme. İyi davranışlardan önce kötü davranışları hayatından çıkarırsan daha fazla kazanmış olursun.

      Sil
  3. Hocam arkadaş ortaminda laf atıldığında veya zorbaliğa ugradığımızda nasıl tepki vermeliyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorbalığa uğradığında aynı şekilde karşılık vermen lazım. İnsanlar sana istedikleri gibi davranmazlar sen onlara nasıl davranmaları gerektiği sinyali verirsin. Seninle dalga geçenlerle dalga geçebilmen zorbalık yapana da hakkını vermen gerekir. Kendi zayıflıklarını öğren ve bu konuda çalışmalar yapman gerekiyor. Ayı kükreyince sesini çıkarmazsan dişinin kirasını ister. " Bir zalim bir mazlumun boynuna bassa , o mazlum o zalimin ayağını öpse ruhu cesedinden önce ölür fakat o mazlum zalimin yüzüne tükürse cesedi ölse bile ruhu şehit olur" derler eskiler. Sende başkası ile dalga geçebilecek gerekirse zorba olup kavga edebilecek hale gelmen lazım. Bunu başkalarını ezmek için degil, seni ezmeye calışanlara karşılık vermek için yapmalısın.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski