KENDİNİ ONAYLAMAK VE MEMNUN ETMEK

KENDİNİ ONAYLAMAK ve MEMNUN ETMEK

Uzun ve kısa süreli ilişkilerde kendini onaylamak ve mutlu etmek nasıl olur ??

Efendi Adam Sendromundan kurtulmanın özü, kişinin hayatını arzular şekilde yaşama konusunda bilinçli karardır. Ben iyi çocukları kendilerini çekincesiz , oldukları gibi kurtarmayı sık sık tavsiye ederim. Kendileri için neyin doğru olduğuna karar vermelerinde ve bütün enerjileriyle dünyayı görmeyi, bu şekilde olmalarını desteklerim. Onları oldukları gibi seven insanlar etrafta dolanacak ve bunu yapmayan insanlar nadir şekilde olacaktır. Sağlıklı bir ilişki kurmanın tek yolu budur. Hiç kimse birinin onları sevmesini veya onlarla kalmasını sağlamak için yanlış olmaları veya gerçekte kim olduklarını gizlemeleri gerektiğine inanmak istemez. Yine de bu , İyi çocukların yarattığı samimi ilişkilerde bir dinamiktir. 

kendini onaylamak


George, iyileşmek olan iyi bir adam. Kendini memnun etmeye başlamaya ve partnerini memnun etmeyi bırakmaya karar verdiğinde neler olabileceğine iyi bir örnek. Karısı Susan ile olan ilişkisi boyunca George ' nin birinci amacı onu mutlu etmekti. Beş yıllık bir süre içinde George iki tutkusu olan avlanmayı ve balık tutmayı bıraktı, arkadaşlarıyla takılmayı bıraktı, mali durumunu Susana devretti ve iş yerinde mutsuz olduğu için işini bırakmasında ona destek oldu. Bu değişiklikler yavaş yavaş gerçekleşti. Hepsi George'nin Susan'ı memnun etme girişimiydi. 

Yine de Susan nadiren mutluydu. Zamanla George erkek terapi grubuna katıldı. George Susan'ı hayal kırıklığı olarak görüyor , çaresiz ve kırgın hissediyordu. Karısını suçluyor ve terk etmeye hazırdı. George grubumuzdaki ilk bir kaç haftayı karısından şikayet ederek geçirdi. Sonunda grup üyeleri George ' nin kurban rolüyle yüzleşmeye başladılar  ve karısını suçlamak yerine farklı bir şey yapması için ona meydan okudular. 

Bir kaç ay daha sürdü ama George değişmeye başladı. En önemli değişiklik  Susan'ı memnun etmeye çalışmaktan vazgeçmeye yönelik bilinçli bir karardı. Onu memnun etme girişimlerinin işe yaramadığını ve kırgın hissetmesine neden olduğunu fark etti. 

George işe , ayda bir kaç hafta sonunu avlanmaya veya balık tutmaya gitmek için ayırarak başladı. Karısı onu manipüle etmek ya da kararından suçlu kılmak için bir kaç farklı yöntem denediğinde vazgeçmedi. Mali durumu kontrol etmesi için Susan' a teslim etmek yerine , karısına harçlık vermeye başladı. Bu da karısının direncini çekti. Belki de en korkutucu adım George'un bütçe oluşturmasıydı. Susan'a gelir üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istiyorsa tam zamanlı çalışmaya geri dönmesi gerektiğini söyledi.  

İronik olarak iki şey olmaya başladı. George kendini daha az kurban gibi hissetti ve Susana karsı olumlu duyguların daha fazlasına sahip olmaya başladı. İkincisi Susan kendi hayatının sorumluluğunu üstlenmeye başladı ve George ya bağlı kalması azaldı. Grupta yaklaşık bir yıl geçirdikten sonra , evliliğin ne kadar geliştiğini ve daha fazlası olduğunu paylaştı. Kendisini destekleyen grup üyelerine söz verdi. Kendini memnun etmeye başlamak ve karısını mutlu etmeye çalışmaktan vazgeçmek için cesaret buldu. 

Serbest Etkinlik 33

Partnerinizi memnun etmeye çalıştığınız bazı yolları listeleyin . Onu mutlu etmek için endişelenmenize gerek olmasaydı ne gibi değişiklikler yapardınız ?

Post a Comment

Daha yeni Daha eski