SEVGİYİ ALIN !!!

 İSTEDİĞİNİZ BAŞARILI İLİŞKİLER İÇİN SEVGİYİ ALIN

"Onun işlev bozukluğunun kurbanıyım..."


Otuzlu yaşlarının ortalarında başarılı bir iş adamı olan Karl ,  danışmanlık seansına  eşi Danta ile olan ilişkisinin analizi ile başladı. 1.80 cm den uzun ve profesyonelce koyu renk bir takım elbise ve kravat giyinmiş olmasına rağmen, kanepede oturan küçük bir çocuğa benziyordu. Karl'ın hayal kırıklı ve en yakın ilişkisine dair çaresizliği aşikardı. 


terapi seansı


Karl evliliği hakkında konuşmaya devam ederken , karısı tarafından korkutulduğu ortaya çıktı. Danta ' nın her zaman kızgın olduğunu iddia etti. Onun hakkında konuşurken "acımasız" ve "çok kızgın" gibi sıfatlar kullandı. Öfkesinden korktuğu için onunla etkileşimden kaçınır ve ona yalan söylerdi. 


"Birçok yönden Danta tıpkı annem gibidir" diye açıkladı Karl. "Annemi hiç memnun edemedim. Ben sadece ondan kaçınmayı ve şikayet ederken onu alttan almayı öğrendim. Yalan söylemede , onun bilmesini istemediğim şeylerde ve gerçeği saklamada  gerçekten iyiyim. Sanırım bugün bunda hala oldukça başarılıyım."

Karl tartışmayı günümüze geri getirdiğinde "Hayatımın diğer her alanı harika. Eğer Danta memnun olsa hayatım mükemmel olurdu. Sadece nasıl mutlu olunacağını bildiğini sanmıyorum."


SAMİMİ  YABANCILAR


İyi çocuklar, genel olarak iki nedenden biriyle ofisime gelirler. Birincisi;  bazı gizli davranışlar - ilişki , internette pornografi , esrar içmek gibi- davranışların karısı ve veya kız arkadaşı ile kriz yaratması ve yüzlerinde patlamasıyla... Diğeri; sık olarak  çözülemeyen bazı problemleri veya en yakın ilişkilerinde memnuniyetsizlik ( eşinin ve kız arkadaşının onlar kadar sık seks yapmak istememesi , kızgınlık , depresiflik, partnerinin uygun olmaması veya sadakatsizlik ) gibi durumlarda gelirler. 


Bu adamlar genellikle sorunlarının basit bir cevabı olduğuna inanırlar. Bazıları partnerlerini bu kadar kızdıran şeyi yapmayı bırakabilirlerse iyi olacak... Geri kalanı partnerlerini değiştirirlerse hayatının harika olacağına ikna olmuşlardır. 


kendine güven duymak ve özgür olmak


Samimi ilişkiler genellikle iyi çocuklar için büyük bir hayal kırıklığı ve şaşkınlık alanıdır. En iyi erkekler sevgileriyle büyük bir samimiyet ve mutluluk arzusu olduğunu iddia ediyor. Yine de , samimiyet bu adamların çoğu için esrarengiz bir bilmeceyi temsil ediyor. 


Bir kaç yıl boyunca sayısız İyi çocuğu gözlemledikten sonra sonuca vardığım şey şu :


İyi çocuklar/adamlar genellikle başka bir kişiyle yakın ilişki içinde olma konusunda derin bir istek duysa da, içselleştirilmiş toksik utanç ve çocuklukta hayatta kalma mekanizmaları bu tür bağlantıları sorunlu yapar ve zorlaştırır.


Neden İyi Adamlar / Çocuklar İstedikleri Aşkı Kazanmakta Zorlanır ??


İyi adamların/ çocukların istedikleri aşkı elde etmekte zorlanmalarının bir çok nedeni vardır. Bunlar şunları içerir:


  • Toksik zehirli utançları
  • İşlevsiz anlamsız ilişkiler
  • Bağlanma ve kaçınma kalıpları
  • Yeniden yarattıkları tanıdık çocukluk ilişki dinamikleri 
  • Bilinçsiz olarak annelerine karşı tek eşli kalma eğilimleri 
  • İlişkiyi kötü sonlandırma


İyi çocukları istediği aşkta engelleyen nedenleri inceleyim.

Toksik Zehirli Utançları


"YAKINLIK SAVUNMASIZLIĞI İFADE EDER." Bana göre yakınlığın tanımı , kendini bilen biri ve diğeri tarafından bilinen varlık olmak ve bir başkasını tanımaktır. Yakınlık , cesaretle içe bakmaya istekli iki kişi gerektirir. Kişi tamamen bir başkası tarafından görülebilir. İyi çocuk , bu tür bir duruma maruz kalınca içselleştirilmiş toksik utanç hayatı için tehdit hissetmesini sağlar. 


utanmak


Samimiyet doğası gereği , İyi çocukların en içsel benliğinin uçurumuna bakmasını gerektirir ve başkalarının da bu aynı yerlere bakmasına izin verir.  Ruhunun tüm köşelerini ve çatlaklarını görebilecek kadar iyi adamın birinin yakınlaşmasına izin vermesi gerekir. Bu iyi çocukları korkutuyor çünkü bu keşfedilmek anlamına geldiğini biliyor. Tüm iyi çocuklar onların algılanan kusurlarını gizlemeye çalışırken , başkalarına inandıkları kişi olmak için hayatları boyunca çalıştılar. Samimiyet talepleri temsil eder ve bu iyi çocukların en çok korktuğu şeydir. 


İşlevsiz ve Anlamsız İlişkiler 


İyi çocukların algıladığı kusurları gizlemeye yönelik devam eden girişim, samimiyete bir meydan okuma haline gelir. İyi çocuklar bir ilişkiye girer ve dengeleyici bir hareket başlatırlar. İlişkilerde ölüm kalım mücadelesi , kırılganlık korkusu ile izolasyon korkusu arasında denge kurmaya çalışır. Onlara birisi çok yaklaşabilir  ve ne kadar kötü olduklarını görebilir diye kendini koruma altına alır. ( kusurlarını gizlemeye çalışmak ve kusurlarım ortaya çıkarsa sevilmem kaygısı ) İyi erkekler , başkaları yakınlaştığında kendilerini keşfedince bu insanların onlara zarar verecek , onları utandıracak veya terk edeceklerini düşünür. Başka alternatif görmüyorlar ve görünmüyor. Kendilerini başkalarından soyutlamak çocuklukta çok korkunç olan deneyimleri yaşatarak terk edilmeyi yeniden yaratır. 


kadın erkek ilişkileri



Savunmasızlık ve terk edilme korkusunu dengelemek için iyi bir çocuğun yardıma ihtiyacı vardır. Eşit derecede yaralı ve aynı zamanda yakınlık konusunda zorluk çeken insanları bulur!.


Kişi nasıl biriyse karşındaki öyle insandan çekim alır. İnsan tokalaştığı kişiyle bile tesir altında kalır. Bir kişiyi ilk gördüğünüzde ona ısınıyorsanız onunla aynısınız, soğukluk varsa tamamen zıt adamlarsınızdır. Akıl karışsa bile kalp bunu bilir ve tanır. Mesela hiç bir cimri  cömerti sevmez, hiç bir korkak cesuru sevmez. 6.his dediğimiz şeylerden biri aslında kişinin kendini yansıtan aynısını bulması yada tamamen zıttının farkında olmasıdır.


Tüm tarafları aynı anda hayal kırıklığına uğratan ve bunların olma korkusundan ( terkedilme , utandırılma) koruyan ilişkileri birlikte yaratırlar. Böyle ilişkilerde sürekli bir savunma ve kaygı durumları vardır. 


Efendi adam ilişkilerinde yaşadığı sorunların çoğunun partnerinin getirdiği davranışların neden olduğu gibi görünse de durum böyle değildir. Bu iyi çocuğun ve onun partner seçme sorunudur. İyi çocuklar genellikle yansıma gibi görünen partner seçtiği doğrudur ve gerçekten de bazen oldukça berbat insanlar seçerler. Bu seçimin zorlukları olabileceği gerçeğini - bekar anneler, maddi sorunları olanlar, öfkeli , bağımlı olanlar ve yapanlar , depresif drama dolu, fazla kilolu , cinsel çekim olmayan ve sadakat bilmeyen - görmezden gelerek iyi çocukların bu insanları hayatlarına davet etmesinin nedeni yukarda bahsettiğim gibi sebeplerden dolayıdır. !!!! 

İyi çocuk böyle bir partnerle olduğu sürece dikkatini partnerin kusurlarına odaklar ve içselleştirilmiş toksik utançtan kendini uzaklaştırır.! Bu dengeleyici hareket , iyi çocuğun en yakın ilişkisinin büyük olasılıkla onun en az samimi olduğu ilişkisidir. 


Erkek adamın güzel özelliklerinden biride içgüdüsel olarak bir şeylerin yanlış olduğunun farkına varmasıdır fakat bastırılan güdüler gerçeğin açığa çıkmasını engeller. Mesela daha güzel ve seksi kadın isteyen adam yokluktan veya konfor alanına çıkmaktan  ve istediğini almaktan korktuğu için elindeki kadın çirkinde olsa en azından beraberiz yada seks yapıyoruz diyerek istemediği mutlu olamadığı ilişkide kendini tutmaya devam eder. Bu erkeği kendini dibe çekmesine ve bundan daha iyisine ulaşmasını engelleyen bir duvardır.  Maalesef yokluk zihniyeti , reddedilme,  elindekini kaybetme korkusu , konfor alanı v.b gibi sebeplerden çekip gidememek yeni denizlere yelken açamamak hep bundandır.


Bağlanma ve Kaçınma Kalıpları İyi Çocukların Aşkı Kazanmasını Önler


İyi çocuklar için iki farklı şekilde yakınlık dengeleme eylemi vardır. İlki kişinin kendisinden geçerek ilgi alanları dışındakiler pahasına samimi bir ilişkiye aşırı derecede dahil olmaktır. İkincisi , ilişki içindeki partner için duygusal olarak müsait olmamaktır. İlk tip iyi çocuğa bağlanma ve ikincisi için bir kaçınma diyorum.


bağlanmak ve kaçmak



(İlişkilerde sahip olmak yada bağlanmak yerine artık ait olma kelimesini kullanıyorum. Eğer karşıdaki insan sizin şartlarınıza uygunsa ona ait olursunuz , ona sahip olmaz , ona bağlanma ve muhtaçlık sergilemezsiniz.)

Birinci iyi çocuk , partnerini duygusal merkezi yapar. Dünyası onun etrafında döner. Kadın işinden , arkadaşlarından , hobilerinden daha önemlidir. Onu mutlu etmek için ne gerekiyorsa yapar. Ona hediyeler verecek , sorunlarını gidermeye çalışacak ve plan - programını onunla birlikte olacak şekilde ayarlayacaktır. Onun aşkını kazanmak için; kendi isteklerini ve ihtiyaçlarını memnuniyetle feda edecektir. Kötü ruh hallerine , öfke saldırılarına bile tahammül edecek... Karın ağrısı davranışları görmezden gelecek ve kadına karşı bağımlılık geliştirip duygusal yada cinsel açıdan ulaşılamama durumlarına hepsi "onu çok sevdiği" için katlanacaktır. 


Bazı iyi adam yada çocuklara masa köpeği diyorum. Masanın altında bir parça düşme ihtimaline karşı dolaşan küçük köpekler...Tutkulu güzel adamlar partnerinden bir parça cinsel ilgi , bir parça olsa da zaman , iyi bir ruh hali yada ilgi için aynı gezinmeyi yapıyorlar. Masadan düşen  artıklara razı olsalar bile , iyi çocuklar gerçekten iyi bir şey elde ettiklerini düşünüyor....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Kim? masa köpeği olmak ister  


Erkek Adam - Özel Kadının Peşinden Koşmak


Erkek Adam - Seni Terk Edenin Peşinde Koşma


Yüzeyde ilişki; iyi çocuğun arzuladığı ve yakın bir ilişki için uygun olduğu görünebilir ama bu bir yanılsamadır. İyi çocuğun peşine düşme ve çabalama davranışı partnerine duygusal bir hortum bağlar. Bu hortum , iyi çocuğun içindeki enerjiyi emer ve kadın için onun hayatını emmek yada bir boşluğu doldurmak için kullanılır. (Erkek Adam - Uydu Erkek ) İyi çocuğun partneri bilinçsizce bu durumu benimsiyor ve cehennem gibi çalışıyor. Partneri iyi çocuğun bu duygusal hortumundan faydalanır fakat arzu duyacak kadar yaklaşmayacağından emin olur. Sonuç olarak iyi çocuk partneri için arzuladığı yakınlığı engelleyen kişi olarak görülür. ( Erkek Adam - Arzunun Dinamiği

Kaçınmanın üstesinden gelmek biraz daha zor olabilir. Kaçan iyi çocuk hobileri , anne - babası ile  ilgilenmek ve birincil ilişkisinden önce diğer her şey hariç işini yapıyor gibi görünebilir. Partnerine hiç de erkek değil, çünkü kendisi dışında herkese iyi davranıyor. İnsanların arabaları üzerinde çalışmak için gönüllü olabilir. Hafta sonlarını annesinin çatışını tamir ederek geçirebilir. İki veya üç işte çalışabilir. Çocuklarının spor takımlarına koçluk yapabilir. Partnerini takip etmese ve ona hitap etmese bile , onun her hevesinde, onun için müsait olmasa bile onun için uygun hale gelir. Hala iyi bir çocuk olduğu için partneriyle gizli bir sözleşme ile hareket eder. 


Her iki örüntü de , birbirine yaklaşma ve kaçınma, herhangi bir gerçek yakınlığın oluşmasını engeller. İyi çocuğu kendini güvende hissetmesine yardımcı olabilir ama sevildiğini hissetmesine yardım etmezler. 


Ücretsiz Etkinlik 30


Mevcut ilişkinizde bir düşman mısınız yoksa kaçınıyor musunuz ? Partneriniz seni nasıl görüyor ? Geçmişte ki ilişkilerde hangi roller oynadınız ? Kalıp hiç değişiyor mu ?

Post a Comment

Daha yeni Daha eski