KENDİ YOLUNU BELİRLEMEK

İSTEDİĞİNİZ HAYATI ELDE ETMEK İÇİN KENDİ YOLUNUZU BELİRLEYİN.

Çoğu insan -İyi Çocuklarda dahil- istedikleri yaşam türünü yaratmak için bilinçli olarak sorumluluk almazlar. Çoğu insan olduğu yeri kabul eder ve heyecan verici, üretken ve tatmin edici bir yaşamı şekillendirmede çok az güçleri varmış gibi davranır.

istediğiniz hayatı belirlemek için yol belirleyin

İyi çocuklar ile hayatlarının kontrolünü ele almak hakkında konuştuğumda çoğu, beynini bu konsepte sarmakta zorlanıyor. Seçimler yapabilmeleri ve bu seçimleri gerçekleştirmek için harekete geçebilmeleri onların paradigmalarına uymuyor.

İyi çocukları sevdikleri şeyi yaptıkları ve bunun için para aldıkları bir hayat yaratmayı hayal etmeye teşvik ediyorum. Çoğu bu kavramla ilgili zorluk yaşıyor. Sanki bir peri masalına inanmalarını istiyormuşum gibi davranıyorlar. Bazen, "Herkes senin gibi şanslı olamıyor (bana atıfta bulunarak) ve gerçekten sevdiği bir işe sahip olup, para kazanamıyor " bahanesiyle bu fikri reddederler. Bir süre bu mantığı kabul ettim, ta ki yaşadığım hayatın şansla hiçbir ilgisi olmadığı aklıma gelene kadar.

Doktora kazanmak bilinçli bir karar , sebat ve sıkı çalışmayı içeriyordu. Şansı Değil...

Korkularla yüzleşmek, güvenli ve iyi maaşlı bir işten ayrılmak, fedakarlık yapmak, faturaları ödemek için ikinci bir işte çalışmak, deneme yanılma yoluyla öğrenmek ve bir yoksulluk döneminde yaşamak, bir danışmanlık pratiği oluşturmak... Şans değil...

Bir terapist olarak becerilerimi geliştirmek, kişisel gelişime bağlılık, sürekli gelişim ve kendi terapi sürecime finansal yatırım yapmayı içeriyordu.... Şansı değil..

Bir kitap yazmak, bir web sitesi oluşturmak ve yayınlamak, sebat ve sayısız korkularla yüzleşmeyi gerektiriyordu... Şansı değil..

Ben, özel bir şey veya biri değilim. Ben, sıradan yetenekleri olan sıradan bir adamım. Birlikte çalıştığım iyi çocuklarla aynı korkulara sahibim. Danışanlarımın çoğunun sahip olmadığı özel bir yeteneğim veya becerim yok...

Beni diğerlerinden ayıran fark ne ?
  • Korkularla yüzleşmek için bilinçli bir karar.
  • Sıradanlığa razı olmamak için bilinçli bir karar.
  • Kendi kurallarımı koymak için bilinçli bir karar.
Saygı duyduğunuz veya örnek aldığınız insanları düşünün. Büyük olasılıkla hiçbir şeyle başlamadılar, ancak yine de ilginç, üretken ve tutkulu hayatlar yaratmanın yollarını buldular. Bu insanlar kendi yollarını çizdiler ve kendi kurallarını koydular. Onları farklı kılan nedir? Çoğu sadece hayatlarının sorumluluğunu almış sıradan insanlardır.

İşte iyi haber - onlar yapabiliyorsa, siz de yapabilirsiniz. En sevdiğim olumlamalardan biri şudur: Bir adamın yapabileceğini başka bir adamda yapabilir. Bir düşünün - eğer başkaları sorumluluk aldıysa ve taklit edilmeye değer hayatlar yarattıysa - siz de yapabilirsiniz. Seni, gerçekten istediğin türden bir hayata sahip olmaktan alıkoyan tek şey sensin. Kendi yolunu çizmeye başlamanın, kendi kurallarını koymanın ve hayallerini gerçeğe dönüştürmenin zamanı geldi.

Ücretsiz Etkinlik 41

Hayatta gerçekten ne istiyorsun? 
Bunu gerçekleştirmeni engelleyen nedir?
Hayatında olmasını istediğiniz üç şeyi yazın. Ardından sizi gitmek istediğiniz yere götürecek kişisel bir onay yazın ve görebileceğiniz bir kağıda asın. Hayallerinizi ve onayınızı güvenli bir kişiyle paylaşın.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski