FİZİKSEL VE DUYGUSAL GÜÇLÜ OLMAK

FİZİKSEL VE DUYGUSAL GÜCÜ GERİ ALMAK

Fiziksel ve duygusal olarak güçlü olmak için neler yapılabilir??

Erkeklik gücü ve güçlü olmayı ifade eder. Koşullandırmaları nedeniyle , iyi çocuklar bu özelliklerden korkma eğilimdedir. Sonuç olarak , genellikle duygusal ve fiziksel olarak yumuşak ve güçsüz hale gelirler. Hatta bazıları bu güçsüzlükten gurur duyuyor. Dövüş sanatları yapan ancak hala onlardan korkan bir çok iyi çocukla tanıştım. 


fiziksel olarak güçlü olmak


Erkekliği kucaklamak , kişinin bedenini , gücünü ve ferahlığını kucaklaması anlamına gelir. Bunu yapmak için iyi çocuklar vücutlarını çöpe atmayı bırakmalı ve erkek olmanın fiziksel taleplerine yanıt vermeleri için eğitmelidir. 


Araştırmalar gösteriyor ki 45 - 50 yaş ve üzerindeki erkeklerin aniden felç , kalp krizi geçirme sebeplerinden biri kendi vücudunun sinyallerine duyarsız kalmaktan oluşuyor. Duygularından ve vücudunun sinyallerini görmezden gelmek baskılandıkça ileride bir çok probleme sebep veriyor.


Bu , sağlıklı yiyecekler yemeyi , uyuşturucu ve alkolü ortadan kaldırmayı;  bunun yerine egzersiz yapmak , bol su içmek , oynamak , rahatlamak ve yeterince dinlenmeyi içerir.  İyi çocuk olsun koşarak , yüzerek , ağırlık kaldırarak , dövüş sanatları , basketbol , voleybol veya tenis oynayarak formda kalır. Bu fiziksel güç , hayatının her alanında güven ve güce dönüşür. 


50 yaşlarının başındaki bir avukat olan Travis buna iyi bir örnektir. Travis, evlilikleriyle ilgi zorluklar için beni görmeye geldi. İlk danışmanlık seansında iki şey hemen ortaya çıktı : Birincisi , Travis efendi bir adamdı ; ikincisi uyuşturucu ve alkol sorunu vardı. Ona sadece onunla çalışacağımı söyledim. Bir alkol ve uyuşturucu değerlendirmesinden sonra , Travis tüm sınırlamalarıma uydu ve içmeyi bıraktı. Artık terapi gruplarına katılıp katılamayacağını sordu. 


Sonraki bir kaç ay içinde , Travis'in karısıyla ilişkisi bir yay gibi inişli çıkışlıydı. Evlilik sorunlarına ek olarak Travis bir dizi başka yaşam tarzına sahip olduğu ortaya çıktı. Sorunları , diyet esas olarak fast fooddan oluşuyordu. Zincir içiciydi , günde bir kaç bardak kahve içiyordu. Uzun saatler çalışıyor ve kesinlikle egzersiz yapmıyordu.  


Travis, bu sorunları tek tek ele almaya başladı. Grup toplantılarına katılmak ve iyileşmekte olan diğer erkeklerle zaman geçirmek ve işten uzakta kalmak için izin almaya başladı. Yıllardır ertelediği ameliyatı olmaya karar verdi. Bir kaç gün sonra sigarayı bırakmak için karar verdi. Sonsuza kadar dek bırakmak için iyi bir zamandı. Ameliyattan sonra öğle yemeği saatinde yürüyüşlere çıkmaya başladı. Daha fazla su içmeye başladı ve kahve meşrubat tüketimini azalttı. İşten bir hafta izin aldı ve Alaskada bazı arkadaşlarıyla balık tutmaya gitti. 


Efendi Adam terapi grubuna katıldıktan yaklaşık on ay sonra boşanma davası açtığını paylaştı. Grubun desteği ile yaşam tarzı değişiklileri ve kavgacı ilişkisinin farkında vardığını söyledi. Bırakması gereken son kötü alışkanlığı karısı olan ilişkisiydi. Kararını gruba aktarırken , karısının grubu evliliklerini bitirmekle  suçladığını ortaya çıkardı. Travis gülümsedi ve sonra gözünden bir yaş sildi. "Bu grup sayesinde kendimi güçlü hissediyorum. Senin yardımın olmadan bu değişiklikleri asla yapamazdım. Bu grup evliliğimi bitirmedi, hayatımı kurtardı."


Serbest Etkinlik 26


Vücudunuzu ihmal ettiğiniz üç yolu belirleyin. Kendine daha iyi bakmak için başlayabileceğiniz üç yolu yazın. 


DUYGUSAL GÜÇ


Duygusal olarak güçlü olmak


DUYGUSAL OLARAK GÜÇLÜ OLMAK


Duygusal güç, insan toplumunda bir erkeğin sahip olabileceği en büyük güçtür, gerçekleştirmesi çok zordur ve çok az bulunur. Zaten tam da bu nedenle, kadınlar duygusal güce dolaysız bir arzu ile tepki verirler.


Duygularını kontrol edebilen bir erkek, korkuları ile yüzleşip onları yenerek başarıya ulaşabilir ve önüne çıkan her engeli aşabilir.


Duygusal olarak güçlü olmak demek sizin BELİRLİ BİR KADINA ihtiyaç duymamanız anlamına gelir. Kıskançlık göstermemek, problemli hatunları hemen terk etmek anlamına gelir. Onların bu oyunlarını oynamazsınız zira daha iyisini bulabilirsiniz ve onu bulana kadar da arada kadına ihtiyaç duymadan yaşayabilirsiniz.


Duygusal olarak güçlü olmak demek sizin kadını elde etmek için kendinizden başka hiçbir şeye ihtiyaç duymamanız demektir. Siz ERKEK ADAMsınız, az bulunur bir ödülsünüz ve tek başınıza kıza bir lütufsunuz demektir. Yani bir kadına size ilgisi azalır diye hiçbir şey almamanız demektir. Eğer bu tür bir korkuya izin verirseniz, kız zaten sizi aşağılayacaktır. Kızlar bir erkeğin ilişkiyi taze tutmak için birşeyler almaya ihtiyaç duymasını, düşük statü olarak algılarlar.


Duygusal olarak güçlü olmak demek sizin bir kadını hiçbir zaman hayatınızın merkezine koymamanız, hiçbir zaman kararlarınızda onu referans almamanız demektir. Bir kadın hayatınızın merkezi değil, hayatınıza yoldaş olmalıdır en fazla.


Bütün bunlar kendinizi olabildiğince iyi bir fiziğe sokmamanız, iyi giyinmemeniz, kariyer ve para kazanma hırsınızın olmaması anlamına gelmez tabii ki. Bunları kendinizin merkezinde olduğu hayatı en iyi hale getirmek için yaparsınız sadece, bunların kadınla bir ilgisi yoktur. 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski