ERKEKLİĞİ GERİ ALIN

ERKEKLİĞİ GERİ ALIN 

Erkekliğinizi Geri Alın

2.Dünya Savaşı'ndan sonra doğan erkekler, erkek olmanın her zaman iyi bir şey olmadığı tarih(savaşta harcanabilir olmanın ) ve yakın zamandaki tek Batılı çağda büyümenin talihsizliğini yaşadılar.  Bu savaş sonrası dönemde, öncelikle ailesel ve sosyal değişimlere uğradılar. Bu değişimler;


1. Erkek çocuklar babalarından ve diğer sağlıklı erkek rol modellerden kopuktu.


2. Erkek çocuklar kadınlardan onay almaya zorlandı ve bir erkek olmanın ne anlama geldiğini kadın tanımından aldılar. 


erkeklik


Bu iki dinamiğin bir sonucu olarak , bir çok erkek saklanmak ve kendini ortadan kaldırmak zorunda olduklarını inanmaya başladılar.(savaşta harcanabilir olmaktan kaçmak için.). Kadınlar olumsuz erkek özellikleri (babalarının ve diğer "kötü" erkeklerin gibi) yerine, erkekleri kendi inandıkları erkek haline gelmelerini istedi.


(Bugünler de diz çöküp evlilik teklif etmek, pahalı hediyeler çikolatalar almak , sürekli ilgi göstermek , kadınları hayatın merkezine almak?? Bir kadının bir erkeği sevmesi için , Erkek olması yeterlidir başka bir şeye ihtiyacı yoktur. Süslü cümleler , pahalı hediyeler, çikolatalar ve çiçekler ile etkilemeye çalışmak beni sev rüşvetinden başka bir şey değildir. İlişki içinde iken bunlar karşılıksız ara ara yapılabilir.) 


Bir çok erkek için, sevilmek istiyorlarsa bu yaşam stratejisi gerekli görünüyordu. Onların -kadınların -ihtiyaçlarını karşılayın ve sorunsuz bir yaşam sürün.!


"Kadını mutlu etmek için kendi mutluluğundan vazgeçen adamların kulakları çınlasın."


 20.yy son yarısında devam eden sosyal değişim nedeniyle, bu inanç sistemi artık sadece bebek patlaması neslinin otuzlu , yirmili ve güçlü iyi çocuk özelliklerine sahip genç erkekleriyle sınırlı. Fakat görünüşe göre birbirini izleyen her erkek nesli bir öncekine göre daha fazla iyi ve daha pasif...


Bu sosyal şartlanma iyi çocukları birçok yönden etkiler:


  • İyi çocuklar diğer erkeklerden kopma eğilimindedir.
  • İyi çocuklar , kendi erkekliklerinden kopma eğilimdedir.
  • İyi çocuklar, annelerine karşı tek eşli( bağımlı ) olma eğilimindedir.
  • İyi çocuklar , kadınların onayına bağımlı olma eğilimindedir. 

İyi çocuklardan aşağıdaki gibi yorumları sık sık yaptığını duyuyorum:


"Diğer çocuklarla ( erkeklerle) görüşemiyorum. Ne hakkında konuşacağımı bilmiyorum. Arkadaşlık kuramıyorum"


"Erkeklerin çoğu serseri ve pisliktir !!!!"


"Eskiden arkadaşlarım vardı ama karım onlarla bir şeyler yapmayı o kadar zorlaştırdı ki , onlarla görüşmeyi kestim"


"Yalnız kalma eğilimdeyim"


Bir çok iyi çocuk , çocukluk döneminde yaşadığı sınırlı olumlu erkek teması nedeniyle, erkeklerle bağlantı kurmakta zorluk çekiyor. Bu çocukların babalarıyla olumlu bir bağları olmadığı için, erkeklerle anlamlı ilişkiler kurmak için gerekli temel becerileri öğrenemediler. 

İyi çocuklar arasındaki bir başka ortak özellik, diğer erkeklerden farklı oldukları inancıdır. Bu çarpık düşünme şekli , genellikle çocuklukta "kötü" olandan farklı olmaya çalıştıklarında veya ulaşılmayan baba durumundan kaynaklanır. Yetişkinlikte , İyi çocuklar genellikle benzer bir dinamik yaratır. İyi çocuklar kendilerini diğer erkeklerden farklı( daha iyi ) olduklarına ikna edebilirler, çünkü şuna inanıyorlar:


  • Kontrol etmiyorlar
  • Kızgın ve öfkeli değiller
  • Şiddet içermiyorlar
  • Onlar bir kadının ihtiyaçlarına özenlidir.
  • Onlar iyi aşıklar
  • Onlar iyi babalar...
  • Onlar diğerleri gibi serseri değiller uysal , uslu ve terbiyeliler yaramazlık yapmazlar :)) 


İyi çocuklar erkeklerden koptukları veya diğer erkeklerden farklı olduklarına inandıkları sürece , erkek arkadaşlığın birçok olumlu faydasından ve erkeksi bir gücün topluluğundan faydalanamazlar. 


Ücretsiz Etkinlik 24


Yukarıdaki listeye bakın. Bilinçli veya bilinçsiz olarak babanızdan ve / veya diğer erkeklerden farklı olmaya çalıştığınız yolları not edin. Farklı olduğun inanç seni nasıl tutuyor ? Diğer erkeklerden kopuk mu?


İyi çocuklar kendi erkekliklerinden kopma eğilimindedir.


Erkekliği ; onu bir birey , klan ve klan türleri arasında hayatta kalması için donatılan bir erkeğin parçası olarak tanımlıyorum. Bu erkeksi enerji olmasaydı, hepimiz çağlar önce yok olurduk. Erkeklik, bir adama yaratma  ve üretme gücü verir. Aynı zamanda , ona sahip olanları sağlama ve onun için önemli olanı koruma yetkisi verir. Erkekliğin bu yönler arasında , GÜÇ , DİSİPLİN , CESARET , TUTKU, KALICILIK ve BÜTÜNLÜK vardır.




Eril enerji aynı zamanda saldırganlık , yıkıcılık ve gaddarlık potansiyelini temsil eder. Bunlar özellikle iyi çocukları ve çoğu kadını korkutur , bu nedenle İyi çocuklar bu özellikleri bastırır.


 

(Kontrolsüz güç, güç değildir. Bu demek değil ki vuracaksın, kıracaksın etrafı yıkacaksın. Çabuk sinirlenen adam zayıf adamdır. Kontrolünü sağlayacaksın birisi sana , eşine çoluk çocuğuna aşına el uzatmaya çalışınca o eli parçalayacaksın.)



Erkeksi enerjilerinin karanlık tarafını bastırmak kadınların onayıdır.! 1960 ' lardan beri kültürümüze nüfuz eden erkek karşıtı iklim düşünüldüğünde bu mantıklı görünüyor. İronik bir şekilde , bu aynı erkekler iyi çocuk yerine "piç çocukların" kadınlara ilgi çekici göründüğünden şikayet ediyorlar. Bir çok kadın iyi çocuklarda herhangi bir fark edilebilir yaşam enerjisi , çekicilik v.b çok az şey olduğunu benimle paylaştılar. ( Piç denen çocuklar sadece kendi isteklerini ön plana koyarlar.). Ayrıca kadınların "piç çocuklara" çekilme eğilimi , bu adamların kendilerine karşı daha erkeksi bir yöne sahip olmalarıdır. 

İyi çocuklar erkekliklerinin karanlık yanından kaçınmaya çalışırken, erkek enerji kuvveti gibi bunun birçok yönünü de bastırıyorlar. Sonuç olarak , genellikle cinsel iddialarını , rekabet güçlerini , yaratıcılıklarını, ego , tecrübe için deneyim , gürültülü olma , teşhircilik ve güçlerini kaybederler. Git, küçük çocukları oyun alanında izle bu nitelikleri göreceksin. Bunların tutmaya değer iyi şeyler olduğuna ikna oldum. 


( Küçük çocuklar sevdiği kızların saçlarını çeker , onlara sataşır , onunla oynamak ister. Mendil kapmaca oyunlarında mendili sevdiğimiz kızın arkasına bırakıp peşimizde koşmasını sağlardık. Büyüdükçe şartlanmalar erkekleri kadınların karşısında utançtan konuşamaz hale getirdi. Unutma kadınların içinde hala küçük kız çocukları var , sadece fiziksel olarak büyüdüler.)


İyi çocuklardaki eril enerjinin baskılanmasının en görünün sonuçlarından biri , ailelerindeki liderlik. İyi çocuklar sıklıkla ailelerinin lideri olamaz, karısını üzme korkusuyla yada karısına çok benzemekten korkan kontrolcü , otoriter ve istismarcı babalara maruz kalmışlardır. Sonuç olarak aileyi yönetme işi genellikle annelere düşer. Konuştuğum kadınların çoğu "bu işi istemiyorum ama sonunda bu iş bana kalıyor" demişlerdir.  


İyi çocuklar annelerine karşı tek eşli(bağımlı) olma eğilimindedir.


Anneleri için tek eşli olmak ve bağımlı kalmak, iyi çocuklar için ortak bir kalıptır. Bu bilinçsiz bağ, normal bir çocukluk gelişim fenomeninin batışının sonucudur. İzin ver açıklıyayım :




Tüm küçük çocuklar doğal olarak annelerine aşık olurlar ve anneleri gibi bir kadına sahip olmak ister. Sağlıklı anne ve babalar, oğullarının bu normal gelişim aşamasından başarıyla geçmelerine yardımcı olur. Onlar gibi genç çocuk; annesinden bireyleşir, erkeklerle bağ kurar , yetişkinlikte başka bir kadınla samimi bir aile için uygun hale gelir. 


Her ebeveyn , bu sağlıklı geçişi kolaylaştırmada önemli bir rol oynar. Önce , bağımlılık yaratmadan çocuğun ihtiyaçlarını karşılayacak kadar nasıl verilir anne bilmelidir.  Kendi ihtiyaçlarını karşılamanın nasıl yapılacağına da bilmelidir , böylece boşluğu doldurmak için oğlunu kullanma eğiliminde olmaz. İkincisi oğluyla sağlıklı bağ kuran baba olmalıdır. Bu bağlantı , küçük çocuğun anne kucağından uzaklaşıp, erkeklerin zorlu dünyasına girmesine ve rahatlıktan uzaklaşmasına yardımcı olur.


(Sen ödül olmalısın ve bir ödülle beraber olmalısın. Kendi yaralarını tedavi edememiş , kendini iyileştirmeyen insanlar bir araya gelip sağlıklı çocuk yetiştirip iyi bir aile kuramaz. Bu iyileştirme entektüel olmak zorunda değildir. Sevgisini samimiyetle gösteren, problemleri çözebilen kendisiyle barışık adamlar yada kadınlar başarırlar. Yoksa sabah akşam kitap okuyup güzel konuşma saçmalıktır. O kadar doktor - mühendis v.b okumuş  kişiler bile ilişkiyi götüremiyorlar. Çünkü erkek ve kadınlar doğalarından koparıldı. Doğasıyla barışık kadın ve erkek başarılı olur. )


Yukarıda belirtildiği gibi ; çoğu iyi çocuk , çocuklukta babalarıyla yakın bir ilişki yaşadıklarını bildirmiyor.( Ulaşılamaz olan , oğlunu umursamaz tavırlar , görmezden gelmek , eleştirilmek ve kıyaslanmak , oğullarıyla vakit geçirmeyen babalar. Böyle bir ortama maruz kaldıysan kendini suçlama ve bunun etkilerini devam ettirmek zorunda değilsin. Geçmişi değiştiremezsin fakat etkisini azaltırsın ve kafanda oluşan etkisiz paradigmaları fark edip , yerinde daha güzelleri koyabilirsin. ) Sonuç olarak , bir çok iyi çocuk anneleriyle sağlıksız bir bağ kurmaya zorlandı. Bu bağ ; kızgın , eleştirel yada kontrolcü bir anneyi memnun etmeleri gerektiğinde oluşmuş olabilir. Daha sık olarak bu bağ ; muhtaç , bağımlı veya boğucu bir anneye bakmaya zorlanmanın sonucuydu. 

Destekleyici bir babaları olmadan , bu çocuklar imkansız bir durumu kendi başlarına pazarlık etmek zorunda kaldılar. 


Her iki çocukluk durumu - kızgın veya kontrolcü bir anneyi memnun etmeye çalışmak veya annenin küçük partner çocuğu olmak - iyi çocukları bilinçsizce annelerine bağımlı bir dinamik yarattı ve sağlıklı bir şekilde bireyselleşemedi. 


( Annem gibi kadın arıyorum diyenlerin kulakları çınlasın. Bir kadının koşulsuz sevgisi sadece çocuklarına aittir. Hiç bir kadın koşulsuz sevmeyecek. Bunu beklemek hayal dünyasında yaşamaktır. Koşullar bozulunca sevgide aşkta bitecek. Bunu görmek mu istiyorsun büyük aşkla başlayıp sonu mahkemede biten evliliklere, birbirini çok sevip sonradan düşman gibi olan insanlara bir bak. Sevgi koşulsuz olmaz, sağlıklı sevgi koşullu olan sevgidir. Sevgiyi devam ettiren karşılıklı güzel davranışlardır.)


İyi çocuk , çocukluk döneminde annesine bağımlı olmaya şartlandırıldığında , yetişkin partneri( eşi, sevgilisi) bir düzeyde gerçekten ilişkiye müsait olmadığını bilecektir. Partneri bunun bilinçli olarak annesiyle olan bağından dolayı olduğunu ama bir şeylerin eksik olduğunu hissedecektir. 




Elli yaşlarının sonlarında bir kadın olan Anita , annesine bağımlı bir adamla evliydi. Anita ile , aradığında ve bireysel danışmanlık için randevu aldığında tanıştım. Kocasına inandığı bir ilişkisi vardı ve biraz tavsiye istiyordu. Seansımıza başladığımızda endişeyle gülümsedi ve kanepeye oturdu. 


"Buraya geldiğimde kendimi aptal gibi hissediyorum , ama kiminle konuşacağımı bilmiyorum. Kızgın hissediyorum çünkü kocamın sekreteriyle ilişkisi var. Çok fazla kanıt var fakat inkar ediyor ama bir şeyler olduğunu biliyorum"


Anita' nın gülümsemesi kayboldu ve yerini kederle dolu bir bakış aldı. Bir mendil aldı ve gözünün yaşını sildi.


"Dutton , benim kocam son zamanlarda çok şey yasadı. İş yerinde çok fazla baskı altında mali açıdan sıkıntılıydı ve annesi geçen yıl öldü. Annesine gerçekten yakındı ve bence onun için gerçekten çok zor.."


Anita, kocasının sadakatsizliği konusundaki şüphelerini anlattı ama sonra tekrar annesinin konusuna geri döndü. 

"Daha iyi bilseydim sekreterine olan sevgisinin annesi öldükten hemen sonra başladığını söyleyebilirim. Sanki hayatındaki bir boşluğu dolduracak bir şeye ihtiyacı varmış gibi...Annesin hep sevmişimdir. O iyi bir kadındı , ama ben her zaman Dutton' ın ona benden daha bağlı olduğu hissine kapıldım." Merakla sordum "Kayınvalideyi kıskanmak mı??"


Anita'yı bana Dutton'ın ailesi hakkında daha fazla şey anlatması için teşvik ettim.


"Babasının dışında" diye devam etti "harika olduğuna inanıyor." Bunun nedeni elbette annesi. O gerçek bir azizeydi. Babası çocuklara karşı çok sertti. Anneleri bakmak için döndükleri kişiydi. Çocuklar için orada olmakta ve dinlemekte gerçekten çok iyiydi. 


Anita , kocasıyla ilgili şüphelerinin yanı sıra bir şey hakkında konuşabildiği için rahatlamış görünüyordu. 


"Dutton ölmeden önce annesine , evlerine halı getirmeleri için para verdi , sandalye ve onlara iki güzel kanepe satın aldı. Babasının asla yapmayacağını biliyordu.  Babasını tanıdığı için onu olmaz yerlere götürürdü. Annesine çok özel davranırdı. Bence babası ile yaşamak zorunda olduğu şeyleri annesi ile telafi etmeye çalışıyordu. Bir keresinde ona kızmıştım ve annesine bana davrandığından daha iyi davranmakla suçlamıştım. Sinirlendi. "Bunu bir daha asla söyleme!" diye bağırdı. Bundan sonra iki hafta benimle konuşmadı. Bu konuyu bir daha açmadım." 


Anita bir an durakladı. "Annesinin ölmesiyle ilişkisi arasında herhangi bir bağlantı olabileceğini düşünüyor musunuz? Birbirlerini çok seviyorlardı. Belki sekreter bu boşluğu doldurur. Bu sana delice geliyor mu ?" 


( Bir şeye bir nesneye yada bir insana bağımlı olunca , onun açtığı boşluğu başka bir şey ile doldurmaya meyilliyiz.)


İyi çocuklar kadınların onayına bağımlı olma eğilimindedir. 


İyi çocuklar , aileleri ve sosyal koşulları nedeniyle kadınların onayını alma eğilimindedir. İyi çocuklar kadınların olmasını istediklerine inandıkları adam olmaya çalışıyorlar. İyi çocuklar onay almada büyük hayal kırıklığı yaşarlar. 


kadınlardan onay arayışı


Bu hayal kırıklığı , genel olarak kadınların kendilerini memnun etmeye çalışan erkekleri zayıf olarak görmelerinden ve bu adamları aşağılamaktan kaynaklanmaktadır. Çoğu kadın , kendilerini memnun etmeye çalışan bir erkeği istemiyor daha çok kendini nasıl memnun edeceğini bilen bir adam istiyorlar.  Kadınlar sürekli benimle pasif , hoş bir pısırık erkek istemediklerini söylüyorlar. Bir erkek istiyorlar... Taşşakları sağlam olan biri...


ONAY BAĞIMLILIĞI

Post a Comment

Daha yeni Daha eski