KİŞİSEL GÜCÜ GERİ KAZANMANIN YOLLARI

GÜCÜ GERİ KAZANMANIN YOLLARI 

Kişisel olarak güçlü olmak ve gücü geri kazanmak

Kişisel gücü , bir kişinin elinden geleni yapabileceğinden emin olduğu bir zihin durumu olarak tanımlıyorum. Bu tür bir güç; yalnızca sorunları , zorlukları ve güçlükleri başarılı bir şekilde ele almakla kalmaz , aynı zamanda onları gerçekten karşılar, onlarla doğrudan tanışır ve onlara minnettar olur. Kişisel güç korkunun yokluğu değildir. En güçlü insanların bile korkusu vardır. Kişisel güç, korku hissetmenin sonucudur ancak korkuya teslim olmak değildir. 


güçlü olmak


İyi Çocukların, hissettiği çaresizliğe ve savunmasızlığa bir çözüm var. Efendi Adam Sendromundan kurtulma , iyi çocukların doğuştan hakları olan kişisel gücü kucaklamasına bağlıdır. Kişisel gücü geri almanın yolları şunlardır : 


  • Teslim olmak
  • Gerçekleri kabul etmek
  • Duyguları ifade etmek
  • Korkularla yüzleşmek
  • Dürüst Olmak
  • Sınırların belirlenmesi

TESLİM OLMAK


İronik olarak kişisel gücü geri kazanmanın ve aşkta istediğini elde etmenin en önemli yolu hayata teslim olmaktır. Teslim olmak , vazgeçmek anlamına gelmez. Kişinin yapabileceklerini değiştirmek ve değiştiremeyeceği şeyleri bırakmaktır.


Bırakmak , umursamamak ya da denememek anlamına gelmez. Bırakmak , teslim olmak demektir. Avucunu açmak gibi , sıktığın yumruğu ve içerde depolanan gerilimi serbest bırakmaktır. İlk başta parmaklar eski sıkışık pozisyonlara geri dönmek isteyecektir. Elin açılması ve gevşemesi için neredeyse yeniden eğitilmesi gerekiyor. Yani onunla nasıl teslim olunacağını ve bırakılacağını öğrenmektir. 


Teslim olmak , İyi çocukları kurtarmanın kontrol etmeyi denemekten ziyade hayatın karmaşık güzelliğine karşılık vermesine izin verir. Teslim olmak , bu çocukların yaşamı öğrenme , büyüme ve yaratıcılık için bir laboratuvar olarak görmelerine izin verir. Teslim olmak , her yaşam deneyimini evrendeki bir "hediye" olarak görmesini sağlar. Büyümeyi , iyileşmeyi ve öğrenmeyi teşvik eder. "Bu neden benim başıma geliyor ?" diye sormak yerine "Bundan ne öğrenmem gerekiyor?" diye düşünerek yanıt verebilir. 


Gil teslim olma ve bırakma sürecine örnektir. Gil kız arkadaşı Barb'ın kendisiyle olan ilişkisinde bir kriz noktasına ulaşmıştı. Gil başlangıçta Barb ile sorunlarını "çözmek" için çift terapistine gitmeye başlamıştı. Depresyondaydı , her zaman kızgındı ve sekse hiç ilgisi yoktu. Sürekli yumurta kabuklarının üzerinde yürüdüğünü , onu( Barb'ı)  asla üzecek bir şey yapmadığından emin olmaya çalıştığını söyledi.


Gil ve Barb , her ikisi de elli yaşlarının başındaydı ve sekiz yıldır birlikte yaşıyorlardı. İlişkileri tartışmalı , ikisi de ilişkilerinin huzursuz doğası nedeniyle endişeliydi. Sonra bir kaç aylık çift danışmanlığa katılan Gil ilişkide ki tüm sorunların Barb ile ilgisi olmayacağını düşündü. Kendi bakıcılığı ve kontrol davranışlarına bakmaya başladı. Ayrıca dış ilgi alanlarının çok az olduğunu ve erkek arkadaşı olmadığını fark etti. Bir kaç ay sonra "Artık iyi çocuk olmak yok" terapi grubuna katıldı. 


Gil kendi sorunlarına ve etkisiz yaşam modellerine bakmaya başladığında "anahtar" noktayı aramaya devam etti. Yavaş bir süreçti ama Gil , değişmek için hiç bir şey yapamayacağını görmeye başladı. Barb kendine odaklanması gerektiğini söyledi. Barb' dan ayrı kalmaya başladığında muazzam bir endişe hissetti. "Başının belaya gireceğine" dair derin bir korkusu vardı. Ayrıca Barb'ın , Onun yardımı olmadan sorunlarını çözemeyeceğine inanıyordu. 


Grubun desteğiyle Gil teslim olmaya ve bırakmaya başladı.


(Burada denmek istenen durum şudur. İlişkilerdeki problem tabi ki karşılıklı olarak çözülmeli fakat sürekli erkek olarak çözmeye çalışmak karşıdan bir adım gelmeden, onunda problemi çözmeye istekli olduğu görünmeden problemleri çözmeye çalışmak insanı yıpratır. İlişki tek taraflı değildir. Karşılıklı alış veriş olan ilişkilerde problemler çözülür.). 


Ne olursa olsun iyi olacağını fark etti. Şaşırtıcı bir şekilde , ilişkileri gelişmeye başladı. Sorunları çözmeye çalışmaktan vazgeçti ve bu ruh halinden kopan Gil , daha az hayal kırıklıkları ve kızgınlıklara sahip olduğunu gördü. ( bana göre ilişkilerde pozitif yöne, hazza ve eğlenceli yönlere odaklanmak lazım. eğer negatiflik , pozitifliğin önüne geçiyorsa o ilişki zaten yürümez iki tarafta yıpranır gider ve ilişki biter.) Barb'ı sorunlarını çözmesine yardımcı olacak bir "hediye" olarak görmeye bile başladı. 


Bir yıl sonra erkekler grubuna kendisinin ve Barb'ın evlenmek için bir tarih belirlediğini duyurdu. Onun hayal bile edemeyeceği kadar iyi geçiniyorlardı. Birlikte bir şey yapıp yapmamalarını umursamadığına karar verdiğinde bunun dönüm noktası olduğunu görüyordu. Bu karar , kendisinde açıkça olmayan bir şeyi kontrol etmeye çalışmanın bilinçli bir şekilde salıverilmesini temsil ediyordu. İronik olarak , "KONTROLÜ" bırakma sürecinin gerçekten istediğini almasına izin verdiğini paylaştı.


İlişkilerde en büyük hatalardan biri karşıdaki kişiyi "KONTROL" etme çabasıdır. Whatsapta çevrimiçimi , instagramda kimleri eklemiş ,acaba dışarda kiminle konuşuyor , telegramda hangi gruplarda geziyor , facebookta neler yapmış vs gibi şaçma sapan kontrol manyaklıkları sendeki özgüveni düşürüp ,kaygı seviyesini artırıyor ve kadını kafeslemeye çalışıyorsun. Ayrıca bunlar insanı paranoyak yapan şeylerden birkaçı. İlişkide paranoyaklık yaptıkça , hem karşıdaki insandan soğuyorsun, hem karşıda ki insanı sıkıyorsun, hem karşıdaki insana bağımlılığı artıyorsun , hem eğlenceli, kendine güvenen, pozitif ruh halini gömüyorsun , çekiciliğin azalıyor problemler başını alıp gidiyor ve seni bir çukurun içine sokuyor.  İnsanı tribe sokan , paranoya yapan, enerjisini ve zamanını boşa harcatan başka bir şey bilmiyorum. İlişki başında  pozitif olan enerji gidiyor yerine negatif enerji ile yuvarlanıp gidiyorsun. Tabi ki şüpheli bir durumda araştırma yapacaksın, fakat şunu da bilmek lazım ki suç ortaya çıkmadıkça herkes masumdur ve şüpheleniyorsam doğrudur derler. Şüpheli durumlardan kurtulamıyorsan ,kafa karışıklığı yaşıyorsan ilişkiyi bitirmen lazım ve unutma seni seven insan senin kafanı şüpheye sokacak hareketlerde bulunmaz; Sende bulunmazsın. Sosyal medya hayatımıza renk katmaktan ziyade artık ilişkileri boka batıran araçlar haline geldi.


Serbest Etkinlik 18


Evrende başlangıçta direndiğiniz ancak büyüme veya keşif (kendini geliştirmek) için olumlu teşvik olan bir "armağan" hakkında düşünün.  ( terkedilmek , aldatılmak , iflas , dost kazıkları, başarısızlıklar gibi.) Şu anda hayatında teslim olman gereken benzer hediyeler var mı ? 


Post a Comment

Daha yeni Daha eski