İYİ ÇOCUKLARIN BAĞIMLILIKLARI

İYİ ÇOCUKLARIN BAĞIMLILIKALARI 

Bağımlılık nedir nasıl kurulur ve nasıl kurtulur ??

İyi çocuklar bağımlılıkları nasıl kullanır ?


Cal , onay almak için bağımlılıklarını kullanan tipik iyi bir adam. Cal , her zaman iyi bir ruh hali içinde olmak, güzel bir araba kullanmak, iyi giyinmek, sevimli bir kıza sahip olmak ve çekici bir eş için dışardan (başkalarının gözünden ) bakmaya çalışıyor. Cal , başkalarından onay almak için bunu nasıl elde etmeye çalıştığını göstermek için bu eklerden birini seçelim.

bağımlılık nedir ve nasıl kullanılır



Cal , on dört aylık kızına sevimli bir elbise giydirmeyi ve onu parka götürmeyi seviyor. Onu giydirmeye başladığı andan itibaren, bilinçsizce değerini ve kimliğini "iyi bir baba" olmanın yolunun bu olduğunu kabul ediyor. Bunu hissettiği zaman biliyor ki  insanlar ona bakacak ve gülümseyecek. Bazıları sevimli küçük kız ve onun hakkında yorum yapacak. Baba yürüyüşe çıktı. Birkaçı durup kızın yaşını soracak ve diğerleri ne kadar değerli olduğunu söyleyecek. Bu ilgi Cal 'ın kendisi hakkında iyi hissetmesini sağlıyor.
İroni şu ki , hiç kimsenin takıntıları için Cal ' a değer vermemesi. Dahası , dışa bağımlılığı aslında insanların onu olduğu gibi tanımasını engelliyor. Bir kişi olarak kim olduğu ile ilgili herhangi bir şey yok. Yine de , Cal'a kimlik verdiğine ve değer kattığına inandığı şeyler bunlar.


Kadınlardan Onay arayışı


İyi Adamlar hemen hemen her sosyal durumda dış onay ararlar, ancak onay arayışları en çok kadınlarla ilişkilerinde belirgindir. İyi Adamlar, değerlerinin nihai doğrulamasında bir kadının onayına bakarlar. Bir kadının onayının işaretlerine sahip olma -arzu(o işaretlere muhtaç olmak)- şeklinde olabilir. Seks , çapkın davranış , gülümseme, dokunma veya dikkat. Yelpazenin diğer ucunda eğer bir kadın depresif kötü bir ruh halinde veya kızgınsa iyi adamlar bunları kabul edilmediği yada onaylanmadığı şekilde yorumlar. ( Dominatlık işte burda yarar.) Kadınların onayını beklemenin çok sayıda olumsuz sonucu vardır.

kadınlardan onay arayışı



Kadınların onayını almak, Efendi Adamların bir kadının olasılığını sürekli olarak izlemesini gerektirir. Kullanılabilirlik olasılığı , bir nesnenin öznel ölçüsünü tanımlamak için kullandığım bir terimdir. Efendi Adamlar seksi , kabullenmenin nihai biçimi olarak gördüklerinden bir kadının seks yapmadan önce iyi bir ruh hali içinde olması gerektiğine inanır. Bu erkekler sürekli olarak arzu ettikleri kadını üzecek hiçbir şey yapmazlar. Ayrıca arzu ettikleri kadın kızgın , depresif veya kötü bir ruh hali içinde ise , hızlı bir şekilde bir şeyler yapmaları gerektiğine inanıyorlar ve bunu düzeltmek için - yalan söyleme - çözüm önerme - kendini feda etme - manipüle etme - yollarına başvuruyorlar.

Kadınların onayını aramak, kadınlara ilişkinin tarzını belirleme gücü verir. İyi adamlar sürekli olarak kendi ruh hallerinin, eşlerinin ruh hallerine bağlı olduğunu bildirirler.( çerçeve olayı kadın kızgınsa sende kızgın oluyorsan , üzgün iken üzülüyorsan  onun çerçevesine girmiş oluyorsun ve seni etkiliyor ). Eğer eş yada sevgili mutluysa iyiyse kendisi de iyi. Kız arkadaşı kızgın depresif ve stresliyse, o iyileşene kadar endişeli hissederler. Bu bağlantı o kadar derin ki kız arkadaşlarının moralleri bozukken kendilerini iyi hissederlerse suçluluk çektiklerini bana söylediler.(!)

Kadınların onayını almak, kadınlara erkekleri tanımlama ve değerlerini belirleme gücü verir. Eğer bir kadın "yanlış" olduğunu söyler veya "pislik" olduğunu düşünürse iyi bir adam onun haklı olduğuna inanmaya meyilli olacaktır. İyi adam , kadının değerlendirmesiyle tartışsa veya zıtlaşsa bile , bir düzeyde bilir ki o kadın haklıdır.(?)
Kadınların onayını aramak, kadınlara karşı öfke yaratır.  Çoğu iyi adam "aşk" iddiasında bulunsa da gerçek şu ki bu erkeklerin çoğu kadınlara karşı muazzam öfke duyuyor. Bunun nedeni sonunda tanrımıza(!) yaptığımız her şeyi küçümseyeceğiz. Tanrımız bize , bizim gibi yanıt vermediğinde biz insanlar iki yoldan biriyle yanıt vermeye eğilimindeyiz. Ya körü körüne ibadet eylemlerimizi yoğunlaştırıyoruz yada haklı bir öfkeyle saldırıyoruz. İyi adamlar bir kadını veya kadını bir kaideye koyup kazanmaya çalıştığında er yada geç onayları bu ibadet nesneleri gibi yaşayamadığında bu hayranlık ÖFKEYE dönüşecektir.( Burda aklıma gelen şu oldu. kafamızdaki idealize edilmiş kadını , karşımızdaki kadına oturtmaya çalıştıkça yada ondan bunu bekledikçe , beklentiler karşılanmayınca da öfke patlamaları geçiriyoruz. ) Bu nedenle iyi adamın aşkın ölümsüz olduğunu ilan ettiğini duymak alışılmadık bir şey değildir. Onay arayışı , bir kadına tek nefeste aşk sunması ve birkaç dakika sonra öfkeyle ona "siktir git" demesi buna işarettir.


Ücretsiz aktivite 5 


İnsanların senin hakkında ne düşündüğünü umursamasaydın , hayatını nasıl farklı yaşardın ?

Kadınların onayını almakla ilgilenmeseydiniz ilişkiniz nasıl olurdu? Karşı cins farklı olabilir mi ?

Cover Up( ÖRTEN) Sanatçılar


Oğlum Steve dokuz yaşındayken , yanlışlıkla tükenmez kalemle mutfak masamıza bazı delikler açtı. Ne yaptığını anlayınca hemen annesine hasarı gösterdi. Oğlumun yüzünde, hatasından dolayı uygun ve sağlıklı bir utanç vardı.(kusurlarını gizlemeye ve saklamaya çalışmadı) Eylemlerinin masaya zarar verdiğini biliyordu. Sorumluluk alması gerektiğini de biliyordu. En önemlisi kötü olmadığını biliyordu.

 
utanmak ve kusurlarını saklamak


Bir çocukla ( hatta bir yetişkin olarak) ayni şeyi yapmış olsaydım , toksik bir utanç krizi geçirirdim ve yaptığımı saklamak yada inkar etmek için elimden geleni yapardım. Bana kızacaklarını ve beni sevmeyi bırakacaklarını , gideceklerine ikna olurdum. Sır ile yaşardım ve sürekli varoluş korkusu bulunurdu.

Çoğu sayıda iyi adam oğlumun durumuyla ilgili olabilecekleri söylediler. İstisnasız her biri oğlumun yaptığının tam tersini yapacaklarını itiraf etti. Bu "ÖRTÜN"mekti.


Yukarıda belirtildiği gibi , bir iyi adamın yaptığı her şey , onay almaya çalışmak veya onaylanmamayı önlemek için hesaplanır. İyi adamlar oldukları gibi iyi olduklarına inanmadıkları için, herhangi bir hata veya kusurda kendilerini kötü ve sevimsiz olduklarının kanıtını görürler. Biri ne kadar kötü olduklarını görürse incinmek, utandırılmak veya terkedilmenin başlarına geleceklerine inanırlar. Sonuç olarak iyi adamlar mükemmel örtbas sanatçılarıdır.( kusurlarını gizlemeye ve çevreye ben iyi bir adamım mesajı 
verip sevilmeyi ve onay almayı düşünmektir. çok kral bir tespit.)


İyi Adamlar, algılanan herhangi bir eksiklikten dolayı çevrenin dikkatini dağıtmaları gerektiğine inanırlar. . .(çevreden gelecek herhangi bir tepkiye karşı kendini korumaya almaktır )


  • Bir şey unuturlarsa. 
  • Geç kalırlarsa. 
  • Bir şey kırarlarsa.
  • Bir şey anlamıyorlarsa. 
  • Yanlış bir şey yaparlarsa. 
  • Depresyonda iseler.
  • Acı çekiyorlarsa. 
  • Genelde berbat ederlerse


İyi Adam'ın saklanma ihtiyacı genellikle en çok insani ve canlı olan şeylerin bir parçasıdır.


  • Cinsel olduklarını. 
  • Bedensel işlevlere sahip olduklarını. 
  • Yaşlandıklarını. 
  • Saçlarını kaybettikleri. 
  • İhtiyaçları olduğunu. 
  • Kusurlu olduklarını.
  • Tipsiz olduklarını
  • Dişlerinin çarpık olduğunu

Ücretsiz Aktivite 6 


Yukarıdaki listelere bakın. Saklamaya çalıştığınız durumların örneklerini yazın veya dikkati bu algılanan kusurlardan herhangi birinden uzaklaştırın. Ne kadar etkili tuttuğunuzu düşünüyorsunuz? Bu şeyleri sevdiğiniz insanlardan sakladınız mı ??

KANITI SAKLAMAK


İyi Adamlar, algılanan kusurlarını ve hatalarını örtmek için birçok yaratıcı yol bulur. Bunlar şunları içerir:


kanıtları saklamak utanmak ve kaçmak


Yalan


Çoğu İyi Adam, dürüst ve güvenilir olmakla övünür. İronik olarak, İyi adamlar temelde dürüst değildir. İyi Adamlar yalanlar, kısmi gerçekler söyler ve inanırlarsa bilgileri atlarlar. Böylece birisinin ona olumsuz bir şekilde odaklanmasını engelleyecektir.

Hesaplamak


İyi adamlar iyi olmak , verici olmak ve değer vermek için çok çabaladıkları için bu davranışların yapabilecekleri herhangi bir yanlışı temizleyen kredi olarak görürler. İyi adamın inancının bir kısmı şudur : Doğru şeyler yapıyorsam , hiç kimse yanlış yaptığım bir kaç şeyi(varsa) görmemelidir.

Sabitleme

Olgun insanlar eylemlerinin sorumluluğunu alırlar. Bir hata yaptıklarında veya uygunsuz davrandıklarına özür dilerler , telafi ederler veya hasarı onarırlar. İyi adamlar bunun tersine durumları diğer kişinin üzülmesini durdurmak için ne gerekiyorsa yaparlar.

DEER Yanıtı


Deer, kullandığım bir kısaltmadır. "Savun Açıkla , Açıkla ve Özür Dile". Bunların hepsi korku temelli davranışlardır. Başkalarının dikkatini iyi adamın hatalarına veya kötülüğüne odaklanmaktan uzaklaştırmaktır. İyi adam kötü bir şey yaptığında veya bir şeyi yapmada başarısız olduğunda DEER tepkisine girip, birisi ( Genellikle eş, partner ve patron) onunla yüzleşir ve duygularını ifade eder.( bunun çözümü yukardaki gibidir. Olgun insan hatalarını kabul eder özür diler ve telafi etmeye çalışır. Açıklama yaparak ikna etmeye çalışmaz. Bedelini öder ve sorumluluk alır. )

Tabloları Döndürmek


Birisi İyi adama kızarsa, bir kusur veya yanlışa işaret ederse , utancı tetiklenir. İçinde kendini ve diğer kişiyi "kötülüğünden" uzaklaştırma çabası , durumu tersine çevirmeye çalışabilir ve diğer kişinin utancını tetikleyecek bir şey yapar. Ben buna utanç dampingi diyorum. Bu bilinçsiz strateji , iyi adamın odak noktasını diğer kişinin kötülüğüne kaydırabilirse utancından kurtulacaktır. Tipik utançtan kurtulma teknikleri arasında suçlama, geçmişi gündeme getirme, saptırma ve diğer kişinin kusurlarını ortaya dökmektir. 


Duvarlar 


İyi Adamlar, başkalarının çok yaklaşmasını engelleyen duvarlar inşa eder. Anlaşılır bir şeklide, bu onların samimi olma yeteneği, ama aynı zamanda onları keşfedilmenin sonuçlarından da korur. Bu duvarlar şunları içerebilir: Bağımlılıklar (yemek, seks, televizyon, alkol, iş vb.), mizah, alay, entelektüelizm, mükemmelliyetçilik ve izolasyon.

Teflon Erkekler


İyi adamlar iyi görünmeye ve insanların onlardan hoşlanmasını sağlamaya çalışsa da yukardaki savunmalar insanlar arasına mesafe koyar. İyi adamın model gibi bu bilinçsiz davranışları, aslında tam olarak iyi adamın gerçekten istediği şeyin tam tersidir. Sevgi ve bağlantı arzulamakta birlikte davranışları , insanları ona yaklaşmaktan alıkoyan görünmez bir güç alanıdır.

aşçı erkek



İyi adamlar genel olarak insanların mükemmelliğe çekilmediğini anlamakta zorlanırlar. İnsanlar ortak ilgi alanlarına , ortak sorunlara ve bir bireyin yaşam enerjisine çekilir.

İnsanlar insanlarla bağlantı kurar. İnsanlığı saklamak ve mükemmellik imajını yansıtmaya çalışmak kişiyi belirsiz , kaygan , cansız ve ilgisiz kılar. İyi adamlardan sık sık Teflon Erkekler olarak bahsediyorum. Düzgün olmak için çok çalışıyorlar onlara hiç bir şey yapışamıyor. Ne yazık ki bu teflon kaplamada insanların yakınlaşmasını zorlaştırır. Aslında bir kişinin pürüzlü kenarları ve insan kusurları başkalarına bağlantı kuracakları bir şey verir.

Ücretsiz Aktivite 7

İnsanların insani kusurlarınızı görebildiğine ve hala sizi sevebileceğine inanıyor musunuz?
Sizi önemseyen insanların sizi asla terk etmeyeceğini bilseniz ne olursa olsun sevileceğinizi bilseniz nasıl farklı olurdunuz? 

Post a Comment

Daha yeni Daha eski