CİNSEL DURUMLARDAN VE FIRSATLARDAN KAÇINMAK

Cinsel Durumlardan ve Fırsatlardan Kaçınmak İyi Sex Hayatını Engeller.

Kulağa tuhaf gelse de, İyi Çocuklar seksten kaçınmanın birçok yaratıcı yolunu buluyor. Bu eğilimi tanımlamak için Vagifobi terimini icat ettim . Vagifobi, penisin vajinadan uzak durmaya çalıştığı veya içeri girdikten sonra hızla çıktığı bir sendromdur . Bu hayatta kalma mekanizması, Efendi Adamın utancını ve korkusunu yaşamaktan korumaya yardımcı olabilirken , aynı zamanda çok fazla cinsel ilişki yaşamayacağını da garanti eder.


cinsellikten soğumak



Alan vagifobi sendromuna bir örnek olabilir. Alan, evliliğinin dışında cinsel ilişkilere girme konusunda sorunlu bir alışkanlık nedeniyle terapiye başladı . Bu buluşmalardan bazıları açıkça cinselliğe dönüştü, ancak hiçbiri cinsel ilişki ile tamamlanmadı. Karısının kız arkadaşlarından biriyle ilişkiye başladıktan sonra sorun doruk noktasına ulaştı ve karısı paltosunun cebinde bir not buldu.

Terapide Alan, kadınların dikkatini çekmeyi sevdiğini açıkladı. Sosyal ortamlarda her zaman kadınlarla bağlantı kurmakta daha rahat hissediyordu . Zamanla, çocukluk koşullandırması -annesiyle tek eşli bir bağ, babasından farklı olma kararı ve köktendinci dini öğretilerin etkileri- nedeniyle Alan, kadınların dikkatini çekmek için yaratıcı yollar buluyordu ve penisini vajinalarına sokmaktan kaçınıyordu. 
(Bu yaygın iyi çocukların davranışını "Sex olmadan flört etmek" diyorum. İyi çocuk penisini vajinaya sokmadan , her türlü cinsel enerjiyi ile hareket eder .Ancak kendisini gerçek seksten kaçınır ve yanlış bir şey yapmadığına ikna eder.)

Bir keresinde Alan, terapi grubunda bir hikaye paylaştı. Alan bir iş gezisindeydi, Alan ' ın çok çekici bulduğu genç bir kadın olan bir iş arkadaşıyla seyahat ediyordu. Yolculuk sırasında flört ettiler ve cinsel imalarda bulundular. Bir akşam barda oturdular ve kendi hayatlarından bahsettiler. Akşamı bir dansla sona erdirdiler. Ertesi akşam içkiden sonra kadın Alan' ı jakuziye davet etti. Gösterişli bir bikiniyle ortaya çıktı. Jakuzideyken Alan' ın kucağına oturdu ve tutkuyla öpüştüler. Çok tahrik olmasına rağmen , onun odasına çıkma teklifini "çalışma ilişkilerini tehlikeye atmak**" istemediği için geri çevirdi. 

** Siz yine de iş yerinde sevgili olaylarına girmeyin.

Bu hikaye , Alan ' ın hayatı boyunca vajinalardan kaçınmasıyla tutarlıdır. Alan ' ın lisede birkaç kız arkadaşı vardı. Ama kızlar ne zaman ciddileşse ve sevişmenin ötesine geçmek istese , Alan boğulmuş hissedip ayrılmıştı.

Alan , karısını cinsel olarak içine kapanık biri olarak tasvir etti. Bu duruma katkıda bulunan bir faktör, Alan' ın asla doğrudan seks başlatmamasıydı. Kadınların seksin kötü olduğunu düşündüklerine inanıyordu. Onlara seks yapmak istediğini açıkça söylerse onun kötü biri olduğunu düşüneceklerine inanıyordu. ( Kadınlara direk seks açmak bir abazanlıktır.)

Erkek Adam - Kadınları Seks Eşiğinden Aşırmak

Alan , diğer kadınlarla cinselleştirilmiş davranışını haklı çıkarmak için karısının cinsel olarak uygun olmaması konusundaki hayal kırıklığını kullandı. İlginçtir ki , Alan ' ın sadcece onunla bir ilişki kurmaya pek müsait olmayan kadınlarla flört etme konusunda tutarlı bir hüneri vardı. Nadiren yanlış tahmin ettiği durumlarda Alan, başladığı şeyi devam ettirmemek için iyi bir neden bulurdu. 


Post a Comment

Daha yeni Daha eski