YENİ BİR İLİŞKİDE FARKLI ŞEYLER YAPMAK

YENİ BİR İLİŞKİYE BAŞLAMAK VE FARKLI ŞEYLER YAPMAK 

Yeni bir ilişkiye nasıl başlanmalı ve yeni bir ilişkide nelere dikkat edilmeli...

Bir ilişkinin sora erdiğini gören ya da şu an bekar olan iyi çocuklar için , yeni ilişkilere başlarken onları farklı bir yaklaşım benimsemeye teşvik ediyorum. İlişkiler dağınıktır , tümsekleri ve çukurları ortadan kaldırmanın bir yolu yoktur, ancak onları olduğundan daha zor hale getirmek ve onları yapmak zorunda değiliz.  Bu, İyi çocukları farklı bir şey yapmaya şiddetle teşvik ettiğim bir alandır. Yani bilinçsiz , işlevsiz bir enerji yerine sağlıklı bir enerjiyle ilişkilere girin. 


yeni bir ilişkiye başlarken ne yapılmalı


Farklı bir şey yapmak , farklı türde bir partner seçmek anlamına gelir. Bir arabayı tamir etmek ve cilalamak söz konusu olduğunda bir tamirci ; işe eğlenceli bir meydan okuma yapabilir , ancak bu iş bir partner seçmek için korkunç bir yoldur. İyi çocuklar , kendi güvensizlikleri nedeniyle biraz cilaya ihtiyaçları varmış gibi görünen partnerler seçme eğilimindedir. (Onu ben kurtarırım , onu ben düzeltirim, eski sevgilisini ben unuttururum gibi.) Erkek Adam - Beyaz Şövalye


Sağlıklı veya bağımsız bir insanın onları neden isteyeceğini bilmedikleri için, pürüzlü bir elmasla yetinirler!. Sorunlu çocukları olan, cinsel istismardan kurtulan, bir dizi kötü ilişkisi olan , kişilik problemleri bulunan, depresyonda olan, para sorunları olan, aşırı kilolu veya bekar annelerle mücadele eden eşler seçme eğilimindedirler. Sonra gizli bir sözleşmeden hareket ederek - tamir , bakım davranışları ve memnun etmek çabasına girerek - hepsi onun cilalı bir mücevher olacağı umuduyla ilişkiye girerler. Ne yazık ki, bu strateji nadiren işe yarar. 


Evlendikten sonra ben onu düzeltirim, ben ona yol gösteririm fikriyle hareket etmek ilişkilerde yapılan en büyük hatalardan biridir. Bir insan kendi değişmek istemiyorsa, sen ne yaparsan yap değişmez. İlişkilerde sorumluluk almayan, karşı tarafın maddi ve manevi değerlerine ve ihtiyaçlarına empati duymayan insanlar sonradan düzelmezler. Özellikle kadınlar, kendilerinin oldukları gibi kabul edildiklerini hissederlerse değişmezler. Bu sadece karşı taraftan beklenti içinde olmak anlamına gelmez. Erkekte kendine ait performans yükünü omuzlamak zorundadır. Bundan bir kaçış yoktur ve olmazda.


İyi çocuklar iyileşirken , düzeltilmesi gerekmeyen insanlarla ilişkiler kurarlar, kendilerini geliştirirler. İstedikleri aşkı bulma ihtimallerinde bu;  mükemmel partneri aramak anlamına gelmez , sadece kendince hayatının sorumluluğunu üstlenen biri anlamına gelir ve bunu arar. Zamanla , terapi grubundaki üyeler yeni ilişki kurarken bilinçli olarak yeni bir partner aramak için bir dizi özellik bulmuşlardır. Bu özellikler şunları içerir: 


  • Tutku ve Arzu
  • Dürüstlük
  • Mutluluk
  • Zeka 
  • Cinsel girişim ve çekicilik
  • Mali Sorumluluk
  • Kişisel gelişim taahhüdü
  • Sadakat


Halihazırda bir ilişki içinde olan iyi çocuklar , eğer mevcut partnerleri bu listede başarılı olmazsa ( özellikle de değerlendirmeyi yapan iyi çocuklar ise ) rahatsız edici bulabilirler. Bu ihtiyaçları olduğu anlamına gelmez. Yukarıda sayılan özelliklerden bir kaçı yoksa bu ilişkiden sıyrılın ve daha yeşil otlaklar aramaya başlayın. Bunun yerine , bu adamları önce kendi davranışlarını ele almaya başlamaları ve neden mevcut partnerleriyle sahip oldukları türden bir ilişki yaşamaları gerektiğine bakmaları için teşvik ediyorum. 


İyi çocuklar hala aynı tür bir ilişkiye ihtiyaç duyuyorsa, yeni bir ilişki bulmak çözüm olmayacaktır. İyi çocukların kendi işlevsiz desenleri , kalıpları ,düşünceleri, şemaları , davranış ve ihtiyaçları, kendi istek ve arzularını ilk sıraya koyup değişmeye başladığında , onların bulunduk ilişkileri de değişmeye başlar. Bazen bu değişiklikler onların ilişkilerden dışarı çıkma isteklerini yeniden değerlendirmelerine neden olur. Bir değişiklik zamanının geldiğini onaylarlar.


İyi çocuklar / adamlar , her şeyi "doğru" yapmaya çalışmak konusunda güçlü bir eğilime sahiptir. Bu liste bir sihir yada formül anlamına gelmez. ( Yukarıda verilen liste ilişkide temel taşlardır.)   Mükemmel insan ve mükemmel ilişki yoktur. Ancak müstakbel bir partnerde yukarıda sıralanan özellikleri bilinçli olarak arayan bir erkek , kendisini çok fazla kederden kurtarabilir ve aradıklarını gerçekten bulma şansını artırabilir!!!!!!!!


Yüksek meziyetli- Düşük Dramalı Kadın / Düşük Meziyetli – Yüksek Dramalı Kadın


Farklı bir şey yapmak aynı zamanda yeni ilişkilerde cinsellikten kaçınmak anlamına da gelir. İyi çocuklar bir kişiyi gerçekten tanıyana kadar yataktan çıkmayarak , yukarıda sıralanan özellikleri doğru bir şekilde değerlendirme şansı vermelidir. İlişkilerde seks başladığında , öğrenme durur. Seks o kadar güçlü bir bağ yaratır ki, yeni bir ilişkinin uygunluğunu doğru bir şekilde değerlendirmek zordur. 


“Buradasın çünkü bir şeyler biliyorsun. Bildiğin şeyi açıklayamıyorsun, ama hissediyorsun. Tüm hayatın boyunca hissettin. Bu dünyada yanlış giden bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyorsun, ama orada. Zihninde bir kıymık gibi, seni çıldırtıyor.”


İyi çocuklar  genellikle yeni bir partnerde kabul edilemez buldukları çeşitli özelliklerin veya davranışların farkında olabilirler(!!!!!!!!) , ancak zaten seks yapıyorlarsa bu sorunları ele almak zordur ve ilişkiyi bitirmek daha da zorlaşır. (Göz ardı ettiğin ve ertelediğin her şey mutlaka bir gün patlak verecektir.)


MEYDAN OKUMAYI BENİMSEYİN

İyi çocukları kurtarmak , tatmin edici ve samimi ilişkilere sahip olmakla başlar. Hayat ve ilişkiler bir meydan okumadır. İyi çocuklar , bu kitapta sunulan iyileşme stratejilerini uygularken , kendilerini bu zorlukları kucaklayacak ve istedikleri sevgiyi elde edecek konuma getirirler.

2 Yorumlar

  1. Buradasın çünkü bir şeyler biliyorsun. Bildiğin şeyi açıklayamıyorsun, ama hissediyorsun. Tüm hayatın boyunca hissettin. Bu dünyada yanlış giden bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyorsun, ama orada. Zihninde bir kıymık gibi, seni çıldırtıyor.”


    Hocan bu dediğiniz beni çok etkiledi ve bu gerçekten ben. İçim de ki o iğrenç his gitmiyor ve hayatım allak bullak bir yıkım halin de. Okumaktan yoruldum artık. Çözüm bulamıyorum ve çok yorgunum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumayı biraz kenara bırakıp kendi içindekileri açığa çıkar ve onlarla yüzleş.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski